Dolar 34,2271
Euro 37,2249
Altın 2.994,53
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Erdoğan ve Scholz görüşmesinin ardından TKP’den açıklama: Emperyalist planı işçi sınıfı bozacak!

Erdoğan ve Scholz görüşmesinin ardından TKP’den açıklama: Emperyalist planı işçi sınıfı bozacak!
19 Ekim 2024 21:38
67

HABERMAX. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün İstanbul Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Türkiye Komünist Partisi görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Erdoğan, Türkiye’den İsrail’e petrol ve gıda sevkiyatı yokmuş gibi yaptı; Scholz ise Filistin’deki katliamı görmezden geldi.” dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Erdoğan ve Scholz bugün aynı ay içinde ikinci kez kameraların karşısına geçti.

Sadece kamera önüne geçtiklerinde ortaya çıkan ayrılıklarından bahsettiler Filistin hususunda.

Erdoğan, Türkiye’den İsrail’e petrol ve gıda sevkiyatı yokmuş gibi yaptı; Scholz ise Filistin’deki katliamı görmezden geldi.

Ama bugünün asıl konusu başkaydı ve savaşlar bu meselenin önemini giderek güçlendiriyor. Göçmen pazarlığında yeni bir dönem açılıyor, rüşvet tarifesinin güncellenmesi gündeme geliyor. 

Biri, bölgede büyüyen savaş karşısında ellerini ovuşturarak, “Oradan da buradan da her yerden de göçmen akışı sürecek, bizim kapılarımız sonuna kadar açık” dedi. Öbürü lafa hemen, “Yüklü bir miktar ödüyoruz, AB olarak üzerimize düşeni fazlasıyla ödemeye devam edeceğiz” diye giriverdi.

Nereden bakılsa onur kırıcı, nereden bakılsa insanlık dışı…

Savaşı araçsallaştıranlar, yoksulların ölümünden ve sefaletinden kazanç sağlayanlar, bugün dünyanın sahibi durumundalar. Kameranın önünde ve arkasında hep başkalar. 

Batı, savaşları körükleyecek, haritaları yeniden çizmeye kalkacak, milyonları yerinden yurdundan edecek. AKP hükümeti de mazlumlara ağlıyor görünüp emperyalizme tampon olmaya, onları savaşın sonuçlarından korumaya devam edecek.

Türkiye işçi sınıfı er ya da geç bu ülkeyi kendisi için zindana çevirmeye kalkanlara dersini verecek.

Kahrolsun emperyalizm ve ikiyüzlü işbirlikçileri!”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.