Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Erdoğan: Hizmet başka, laf başka

Erdoğan: Hizmet başka, laf başka
12 Mart 2019 16:40
529

AHA.AKP’li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının açılış töreninde konuştu.Erdoğan: Hizmet başka, laf başka

Erdoğan, “Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey. Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday ödemiyor. Tüm şehir ödüyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Gebze-Halkalı Banliyö Hattı’nda çalışacak 440 vagondan 300’ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla iftihar ediyoruz.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey.

İstanbul’un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak.

Bu hatla birlikte İstanbul’un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu, 63 kilometre ilaveyle 233 kilometreye çıkarmış oluyoruz.

‘BURASI DEMİR İPEKYOLUNUN İSTANBUL ETABI’

Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği Londra’dan Pekin’e uzanacak Demir İpek Yolu’nun İstanbul etabını burası oluşturuyor. Bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz artık Pendik’i son durak olarak kullanmayacak. Halkalı’ya kadar buradan devam edecek.

Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o adaya oy verenler değil, tüm şehir ödüyor, bunu şehrimize ödetmeyelim.

“HEM ALTYAPIDA HEM ÜSTYAPIDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLDÜ”

Erdoğan, “Eskiden tren hatları Anadolu Yakası’ndan Haydarpaşa’ya kadar gidiyordu. Avrupa Yakası’nda Sirkeci’ye kadar. Biz Marmaray’ı inşa ederek bu iki tren hattını birleştirdik. Bir diğer önemli raylı sistem bağlantısını da Yavuz Sultan Selim Köprüsü bünyesinde kuruyoruz. Oraya da bunu yapacağız. Her iki tarafta metro hatları tamamlandığında orayı da devreye alacağız. Buradaki Devlet Demiryolları’nın eski banliyö hattı günümüz İstanbul’unun ihtiyaçlarına ve standartlarına cevap vermekten çok uzaktı. Bunun için adeta sıfırdan yapmışçasına bu hattı yeniledik. Geliştirip, yepyeni bir çehreye büründürdük. İstanbul’u bir uçtan diğer uca böyle bir sistemle kat etmek gerçekten zorlu bir işti. Hem altyapıda hem üstyapıda çok ciddi çalışmalar yürütüldü. Bugüne kadar 1,4 milyar Euro yani yaklaşık 8 buçuk milyar lira harcanan Gebze-Halkalı banliyö tren hattının şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“BU HATLA BİRLİKTE 170 KM OLAN RAYLI SİSTEM UZUNLUĞUNU 233 KİLOMETREYE ÇIKARTMIŞ OLUYORUZ”

“Bu hatla birlikte İstanbul’un 170 km olan raylı sistem uzunluğunu 63 km ilaveyle 233 kilometreye çıkartmış oluyoruz” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İBB’yi kazandığımız 1994 yılında şehrimizin ulaşım sorununun çözümünün raylı sistemlerden geçtiğini görmüştük. Esasen Osmanlı döneminde Karaköy-Beyoğlu arasında yapılan tünel dünyanın en eski ikinci metrosudur. Ancak daha sonra şehri yönetenler Osmanlı’nın bu vizyonunu takip edememişler, İstanbul’u her alanda olduğu gibi ulaşımda da bir batağa saplamışlardır. Biz kolları sıvadık. Diğer pek çok çalışmanın yanı sıra Taksim-4. Levent arasındaki metro hattıyla raylı sistemleri kurmaya başladık. İlk metro hattımızı 2000 yılında hizmete aldık. Ardından bu ağı genişlettik ve bugün 233 kilometreye kadar çıkarttık. Hedefimiz ilk etapta 500 kilometreye ardından da 1100 kilometreye ulaşmaktır. Kartal’dan İstanbul’a ve Türkiye’ye sesleniyorum. Bu kardeşiniz 4,5 yıl ülkenin cumhurbaşkanı mı? Diyorum ki burada şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım bey ve belediye başkanı arkadaşlarımla el ele vereceğiz. İstanbul’umuzu çok daha farklı şekilde ayağa kaldıracağız. Yani bir tarafta iktidar, bir tarafta yerel el ele vererek bu kalkınma hamlesini yürüteceğiz.

“SİYASETTE DÜRÜSTLÜK ÖNEMLİ”

Erdoğan, “Her yerde CHP’nin belediyeciliği bu. Çöp, çukur, çamur. Kartal’da da buydu. Sonra biz ele aldık, önce çöpten ilçelerimizi kurtardık. Hatırlayın ben İstanbul’u CHP belediyesinden aldım. Ve Ümraniye’deki patlamayı biliyorsunuz değil mi? O patlamada 39 vatandaşımız öldü. Hesabını verdi mi CHP? Yok. Veremez mümkün değil. Çünkü bunların hayatları hep bunların üzerine kurulu. Yalan-iftira. Bana da bir iftira yine attı. Tutturdu Man Adası diye bir şey. Tabi dava açıldı, ilk derece mahkemeyi kazandık. 2 buçuk milyon şimdi yargıda bunu onayladığı anda gelen parayı nereye vereceğim? Mehmetçik Vakfı’na. Bundan sonra yolculuğumuz böyle gidecek. Bay Kemal sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız. Şimdi zaten bir sandık kurmuşlar, CHP’li milletvekilleri garibime 5’er bin lira her ay maaşlarından veriyorlarmış. Niye? Bu ödemeleri yapmaları için. Yahu yalan söyleme de böyle bir duruma düşme işte. Siyasette dürüstlük önemli. Ve değerli kardeşlerim bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği ne biliyor musunuz? Londra’dan Pekin’e kadar ulaşacak demir ipek yolunun İstanbul etabını burası oluşturuyor” diye konuştu.

“BİR ASIRLIK İHMALLERİ SON 25 YILDA KISMEN TELAFİ ETMEMİŞ OLSAYDIK İSTANBUL TAMAMEN FELÇ OLURDU”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Yine bu katla birlikte YHT’lerimiz artık Pendik’i son durak olarak kullanmayacak Halkalı’ya kadar devam edecek. Bu süreçte Marmaray çok önemli. Şayet bugün nüfusu 15 buçuk milyonu bulan İstanbul benim belediye başkanlığımda 8 buçuk milyondu. Bak 7 milyon daha artmış. Geçmişteki bir asırlık ihmallerin son 25 yılda kısmen telafi etmemiş olsaydık inanın bana İstanbul tamamen felç olurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanımızı, ilçelerimizin belediye başkanlarını seçeceğiz. Sizlerden 31 Mart’taki tercihlerinizi buna göre yapmanızı istiyorum. Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o adaya oy verenler değil, tüm şehir ödüyor. Bunu şehrimize ödetmeyin. Bugün bir kentsel dönüşüm meselemiz var değil mi?

“İSTANBUL İÇİN ÇOK BÜYÜK HAYALLERİMİZ, HEDEFLERİMİZ, PROJELERİMİZ VAR”

Konuşmasının devamında kentsel dönüşüme değinen Erdoğan, “Kartal’da yaşanan olayı bir kenara koymak mümkün mü? 21 kardeşimiz orada rahmetli oldu, 14 kardeşimiz yaralandı. Peki, şimdi buradan biz nasihat almayacak mıyız? Ben diyorum ki işte buradan hareketle kentsel dönüşüm değişim projelerimizi hayata geçirelim. Biz sizin gönüllülük esasına göre kira bedellerinizi ödeyeceğiz. Ve bir taraftan da inşaatlarımızı yine yatay mimariyle yapacağız. İster onları yaptığımız yere, ister farklı yere gelin oturun. Nereyi arzu ederseniz. Çünkü biz kaçak yapılan bu çarpık yapılaşmayla insanımızı devamlı deprem tehdidinin de olduğu şu İstanbul’da sıkıntı içinde yaşamasını istemiyoruz. Biz sizden para istemiyoruz. Ama diyoruz ki bize yardımcı olun. Bizim hem Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarımız olarak, hem büyükşehir olarak İstanbul için çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz, projelerimiz var. Biz İstanbul’a aşığız. İstanbul’a sevdalıyız. İstanbul Büyükşehir’e hükümetimizin en tecrübeli, şehri en iyi bilen bakanı olan ve daha sonra Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapan Binali Yıldırım kardeşimizi bundan dolayı aday gösterdik. Bu güzel ilçemizin CHP’li belediyenin elinde nasıl örselendiğini çok iyi biliyoruz. Engelli kardeşimizin ensesine tokadı atanları biz çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK SEFERİ ERDOĞAN YAPTI

Açılış töreninin ardından, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ilk seferi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Hat seferinin ilk sürüşünü Erdoğan yaptı.

gerçek gündem

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.