Dolar 32,2196
Euro 34,6405
Altın 2.394,81
BİST 10.239,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

KOÇTAŞ’TAN DOĞRU KLİMA KULLANMA TÜYOLARI

KOÇTAŞ’TAN DOĞRU KLİMA   KULLANMA TÜYOLARI
27 Nisan 2024 11:52 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2024 11:53
119

HABERMAX. Koçtaş, yaklaşan sıcak havalar öncesinde doğru klima kullanımı konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Tüm klima çeşitlerini tek adreste toplayan, geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatlarıyla tüketicilerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren Koçtaş, Yaşayan Evler Blogu ile klimanın doğru konumlandırılması, bakımlarının eksizsiz yapılması ve çalıştırma yöntemlerinin önemine de dikkat çekiyor.

Yaklaşan yaz ayları öncesi klima temizliği, bakımı ve doğru konumlandırılması, gerek sağlık, gerekse de enerji tasarrufu bakımından büyük önem taşıyor. Yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste buluşturan Koçtaş, tam da bu noktada müşterilerine en iyi ürün alternatiflerini en uygun fiyatlarla sunarken, doğru kullanım tüyoları da veriyor. Koçtaş, ev veya şirketler için tercih edilecek olan klimaların yaşam alanına uygun olması ve doğru şekilde konumlandırılmasını öneriyor. Isıtma ve soğutma kapasitesinin alana uygun olması, enerji tasarrufu ve hijyen de klima seçiminde büyük önem taşıyor. Koçtaş, yaz aylarını serin ve sağlıklı geçirmek isteyenler için; duvar tipi, portatif, salon tipi, kaset tipi ve kanal tipi olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

En uygun olan seçilmeli

Duvar tipi klimalarda odaya monte edilen, ısıtma ve soğutma işlemini gerçekleştiren iç ünitesinin yanı sıra, evin dışına yerleştirilen dış ünitesi de bulunuyor. Diğer klima tiplerine göre daha küçük olan, monte edilmeye ihtiyacı olmadığı ve hafif olduğu için farklı alanlara taşınabilen portatif klimalar ise pratik özellikleriyle öne çıkıyor. Portatif klimalar, kolaylıkla taşınma özelliği sayesinde birden fazla odada kullanılabiliyor. Genellikle bankalarda, mağazalarda ya da iş yerlerinde tercih edilen salon tipi klimalar; iç ve dış ünite olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kaset tipi klimalar mağazalarda ya da iş yerlerinde tavanda, genellikle kare/dikdörtgen biçimde olan menfezlere sahip. Kanal tipi klimalar ise iç ünitenin genellikle duvarın içerisine gömüldüğü, alanda sadece havalandırma menfezlerinin görüldüğü ve çoğunlukla yatay tasarımıyla dikkat çekiyor.

Doğru yere monte edilmeli

Klimanın iç ve dış ünitesinin direkt güneş ışığı alabilecek bir yere monte edilmesi, dış ünitenin tente ile korunmaması, klima ünitesinin hava giriş çıkışının kapatılması cihazın zarar görmesine sebep olabilir. Bu nedenle kullanıcıların bu konuya dikkat etmesi tavsiye ediliyor. Öte yandan klima kullanılan alanda ideal ısının yakalanması ve kaybolmaması için kapı ve pencerelerin kapalı olması gerekiyor. Bu ciddi bir enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca klimaların bakımlarını ve temizliğini yapmak hem sağlık hem de tasarruf açısından büyük önem taşıyor.

Standart seviyede çalıştırın

Birçok kişi dış mekândaki yüksek sıcaklıkların etkisini bir an önce üzerinden atmak için klima bulunan ortama geçtiklerinde cihazları düşük derecelerde çalıştırabiliyor. Fakat bu durum cihazın yüksek enerji tüketmesine, daha da önemlisi klima çarpması gibi sağlık sorunları yaşanmasına sebep olabiliyor. Klimaları, ideal derece olarak kabul edilen 21°C-22°C’de çalıştırmak ise tasarruf etmenize katkı sağlıyor.

Nem alma modu en sağlıklısı

Ayrıca havanın çok sıcak olmadığı günlerde klimanızı soğutma modunda çalıştırmak yerine nem alma modunu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra oda termostatı da alandaki ideal sıcaklığı kontrol etmeniz konusunda size yardımcı olabilir. Uyku modu, mobil cihazlarla kontrol edilebilir olma gibi özelliklerden yararlanmak da klima kullanımında tasarruf etmenizi sağlar.

Koçtaş’ın serinleten soğutma çözümleriyle evlerinde yazın keyifli zaman geçirmek isteyenler, Koçtaş mağazalarını, Koçtaş mobil uygulamasını ve koctas.com.tr’yi, fikir ve çözüm önerileri almak isteyenler ise Koçtaş Yaşayan Evler Blog’u ziyaret edilebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.