Dolar 32,5225
Euro 34,8925
Altın 2.437,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

EMRAH YILMAZ ÇAVUŞOĞLU: ERKEN REZERVASYONLAR % 20 ARTTI, 2024 KRUVAZİYERİNDEN ÜMİTLİYİZ!

EMRAH YILMAZ ÇAVUŞOĞLU: ERKEN REZERVASYONLAR % 20 ARTTI, 2024 KRUVAZİYERİNDEN ÜMİTLİYİZ!
24 Kasım 2023 20:24
136

HABERMAX.Turizmdeki erken rezervasyon verileri, 2023 yılına göre 2024’te % 20’lik bir artış olduğunu gösteriyor. Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Erken rezervasyonlardaki yüzde 20’lik artış, önümüzdeki sene kruvaziyer turizminin olumlu geçeceğini öngörmemizi sağlıyor. 2024 yılında kruvaziyer turizminden ümitliyiz!” dedi.


Dünyanın en önemli kruvaziyer destinasyonlardan birini oluşturan Türkiye, son yılların öncelikli tercih edilen ülkeleri arasında geliyor. Kruvaziyer sektörü, 2023 yılında 1 milyon yolcu barajını aşarak bu alanda kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

ERKEN REZERVASYON BEREKETİ KRUVAZİYER TURİZMİNE MORAL OLDU

Türkiye’de yabancı sahipli bir yolcu gemisini işleten ilk firma olan Camelot Maritime’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu yıl bazında değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, “2022’de 993 kruvaziyer gemi ülkemize geldi. Aynı yıl kruvaziyer yolcu sayısının 1.010.767 kişi olarak gerçekleşti. 2023 yılının ilk 5 aylık döneminde limanlarımıza yanaşan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre % 43.1 arttı. Kruvaziyer yolcu sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre % 114 artış gösterdi” dedi.

Turizm alanında kamu-özel sektör iş ve güç birliğinin şart olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Asya, Avrupa ve Afrika’nın kesişim alanında bulunan Türkiye’nin turizm alanında sürdürülebilir yatırım yapması gerekiyor. Akdeniz Çanağı’nın en önemli lokasyonlarında bulunuyoruz. Karadeniz gibi çok önemli bir denize sahibiz. Karadeniz hinterlandını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” vurgusunda bulundu.

Erken rezervasyonlarda 2023’e göre yüzde 20 artıda göründüğümüzü ifade eden Çavuşoğlu, “2023 gibi 2024 yılının da kruvaziyer turizmi açısından bereketli geçeceğini öngörüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ilk rezervasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İlk rezervasyonlarda İngilizler birinci, Almanlar ikinci geliyor. Erken rezervasyonlarda 2023’e göre yüzde 20 artıda gözüküyoruz. Rusya, BDT ülkeleri, Asya, Avrupa ve Afrika’yı düşündüğümüz zaman ülkemizin yanıbaşında çok önemli bir nüfus olduğunu görüyoruz. Ülkemizin kruvaziyer turizmi başta olmak üzere sahip olduğumuz avantajları devlet politikası olarak görüp etkili PR ve tanıtım çalışmaları yapmalıyız” ifadesini kullandı.

100 MİLYON MİSAFİR, 100 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİ

Türkiye’nin sürdürülebilir turizm için Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) ile anlaşma yapan ilk ülke olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu son olarak şu bilgileri verdi: “Turizmin geneli açısından bakıldığında Türkiye’nin yakın gelecekte 100 milyon misafir, 100 milyar dolar gelir hedefi olduğunu görüyoruz. Bu seneki 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir hedefine hemen hemen ulaştık diyebiliriz.

TÜRKİYE “DÜNYA MİRAS KOMİTESİ” ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin “Dünya Miras Komitesi” üyeliğine seçildiğini açıkladı. Bu gelişme ile Türkiye, 4 yıl sürecek üyeliği süresince Dünya Miras Sözleşmesi’nin yürütme organı olan ve yılda bir kez toplanan Dünya Miras Komitesi toplantılarında komitenin diğer üyeleri ile birlikte dünya miras listesi adayları ile ilgili karar alma sürecinde söz sahibi olacak. Ülkemiz 1983-1989 ve 2013-2017 yılları arasında da UNESCO Dünya Miras Komitesi’nde yer almıştı. Bütün bunları topladığımızda ülkemizin ne kadar önemli bir yerde olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bir yandan dünyada eşi benzeri olmayan ve kruvaziyer turizmi açısından ciddi avantajlara sahip limanlar, koylar ve denizler. Diğer yandan ise kültürel miras anlamında dünya medeniyetlerine beşiklik yapmış; inanç ve kültürün anavatanı bir Türkiye… Camelot Maritime olarak bu sektöre yatırım yapan bir şirket olarak kruvaziyer turizmi başta olmak üzere diğer tüm turizm segmentasyonlarımızın geliştirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bunu da devletimizin desteği ile yapabiliriz. Yıllarını bu sektöre vermiş, çekirdekten yetişmiş biri olarak denize karadan bakmamamız, denizle daha fazla iç içe olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.