Dolar 32,2626
Euro 34,7653
Altın 2.450,45
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Ekrem İmamoğlu’nun Çekmeköy’de Yaptığı Dil Hatası Seyirciler Arasında Şaşkınlık Yarattı

Ekrem İmamoğlu’nun Çekmeköy’de Yaptığı Dil Hatası Seyirciler Arasında Şaşkınlık Yarattı
17 Mart 2024 01:54 | Son Güncellenme: 17 Mart 2024 09:45
125

HABERMAX. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı olan Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy ilçesine yaptığı ziyaret sırasında dikkat çeken bir dil hatası yaptı. İmamoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i överken, yanlışlıkla ilçenin adını “Çerkezköy” olarak telaffuz etti. İmamoğlu, bu hatalı ifadeyi iki kez tekrarlayarak Çekmeköy yerine yanlış bir isim kullandı.

Konuşmasının devamında Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez’i takdir eden İmamoğlu, yaptığı yanlışı fark edince hemen düzeltti ve doğru ismi kullandı. Ancak bu dil hatası, alandaki seyirciler arasında şaşkınlık ve hüsran yarattı.

İmamoğlu’nun yanlış ifade ettiği Çekmeköy ilçesi, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alıyor ve kentsel dönüşüm projeleriyle ve yeşil alanlarıyla biliniyor. İlçenin Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, İstanbul’un yerel yönetiminde önemli bir role sahip olan isimlerden biri olarak tanınıyor.

İmamoğlu’nun bu dil hatası, sosyal medyada da geniş yankı buldu ve tartışmalara neden oldu. Bazı kullanıcılar, İmamoğlu’nun ilçeyi yanlış telaffuz etmesini bir gaf olarak değerlendirirken, diğerleri ise daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Çekmeköy ilçesi sakinleri ve diğer vatandaşlar, İmamoğlu’nun bu dil hatasını dikkate alarak, yerel yöneticilere olan dikkatini ve saygısını artırması gerektiğini ifade etti. İmamoğlu’nun gelecekteki konuşmalarında daha dikkatli olması ve yerel yöneticilere hak ettikleri değeri göstermesi bekleniyor.

AKP’li Murat Kurum’un Dil Sürçmesi: Küçükçekmece, Beykoz ve Büyükçekmece Karışıklığı

AKP’li Murat Kurum’un bir konuşmasında yaptığı dil sürçmesi, dikkatleri üzerine çekti. Konuşmasında Küçükçekmece ilçesine atıfta bulunurken yanlışlıkla Büyükçekmece ve Beykoz ilçelerini anması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kurum’un bu yanlış ifadesi, İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ilçelerle ilgiliydi ve söz konusu yanlışın bir coğrafi konum kafa karışıklığı olduğu belirtiliyor.

Murat Kurum’un, ilçeler arasındaki coğrafi konumun karıştırılmasının ardından, kamuoyundan bazı kesimlerden gelen tepkilerle karşılaştığı görüldü. Bu tür dil sürçmeleri, siyasetçilerin dikkatli olması gereken konulardan biri olarak kabul ediliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.