Dolar 34,0845
Euro 38,0680
Altın 2.836,13
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Sert Eleştiri: “Sayın Cumhurbaşkanı mı Bana Kamu Parasını Korumayı Öğretecek?”

Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Sert Eleştiri: “Sayın Cumhurbaşkanı mı Bana Kamu Parasını Korumayı Öğretecek?”
29 Mayıs 2024 18:13 | Son Güncellenme: 29 Mayıs 2024 23:24
269

HABERMAX. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. İmamoğlu, Erdoğan’ın kamu parasını koruma konusundaki tutumunu eleştirerek, israf ve tasarruf konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu kaynaklarını kullanma biçimini eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Almanya Cumhurbaşkanı 1 uçak kullanırken, sen 8 uçak kullanıyorsun. Biz israfı bitirmeseydik, 1 tane metro bile yapamazdık.”

“İsrafı Bitirdik, Projelerimizi Hayata Geçirdik”

İmamoğlu, İstanbul’da yürütülen projelerin başarısının, israfı önlemeye yönelik politikalar sayesinde olduğunu vurguladı. “Göreve geldiğimizden bu yana kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak, israfı sona erdirdik. Bu sayede İstanbul’da birçok projeyi hayata geçirebildik. Eğer biz de geçmişteki gibi israf politikalarına devam etseydik, şu an bir tane bile metro hattı inşa edemezdik.”

“Kamu Kaynaklarının Verimli Kullanımı Önemli”

Ekrem İmamoğlu, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasının önemine dikkat çekerek, “İstanbul gibi büyük bir metropolde, her kuruşun doğru harcanması gerekiyor. Halkımızın bize emanet ettiği kaynakları, en doğru şekilde kullanmak zorundayız. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, İstanbul’u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Uçak Kullanımı Üzerinden Eleştiri

İmamoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken bir diğer nokta ise Erdoğan’ın uçak kullanımı konusundaki eleştirisiydi. “Almanya Cumhurbaşkanı sadece 1 uçak kullanırken, Cumhurbaşkanımızın 8 uçağı var. Bu durum, kamu kaynaklarının ne kadar verimli kullanıldığı konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor” ifadelerini kullanan İmamoğlu, israfın önlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Gelecek Nesillere Daha İyi Bir İstanbul Bırakmalıyız”

Son olarak, İmamoğlu gelecek nesillere daha iyi bir İstanbul bırakmak için çalıştıklarını belirterek, “Bizim görevimiz, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir İstanbul bırakmak. Bunun için kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Halkımızın desteğiyle, İstanbul’u hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Sandalye Olayını Anlattı: “Ben İkincisinde Daha Sağlam Oturuyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı “kırık sandalye” olayını anlattı. Olayda sandalyesi kırılan İmamoğlu, “Her sandalye ip gibiydi, benim sandalyem eğikti. Bir de beni israfla suçladı Sayın Cumhurbaşkanı. Ben de ‘Ben ikincisinde daha sağlam oturuyorum’ dedim” şeklinde açıklama yaptı.

Olay Nasıl Yaşandı?

2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 büyükşehir belediye başkanını Beştepe’deki sarayda ağırladı. Toplantı sırasında İmamoğlu’nun oturduğu sandalye kırıldı. Yaşanan olaya Erdoğan da tepki göstererek, “İsraf ediyorsun, sandalyeyi kırdın” demişti.

İmamoğlu’nun Tepkisi

İmamoğlu, Erdoğan’ın “israf” suçlamasına “Ben ikincisinde daha sağlam oturuyorum” diyerek yanıt vermişti. Olay, o dönemde sosyal medyada da geniş yankı uyandırmıştı.

Yorumlar

İmamoğlu’nun sandalye olayını anlatması, bazı kesimler tarafından Erdoğan’a gönderilen bir mesaj olarak yorumlandı. Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala gündemde olması, iki lider arasındaki gerginliğin de bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklamaları, kamu kaynaklarının kullanımı ve israf konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi görünüyor. İmamoğlu’nun Erdoğan’a yönelik eleştirileri, siyasi arenada büyük yankı uyandıracak gibi.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.