Dolar 32,2196
Euro 34,6405
Altın 2.394,81
BİST 10.239,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

DÜRÜST SİYASETÇİ BÖLGENİN SEVİLEN EĞİTİMCİ İŞ İNSANI ŞENEL’DEN: KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN HESAP DÖNER

DÜRÜST SİYASETÇİ BÖLGENİN SEVİLEN EĞİTİMCİ İŞ İNSANI ŞENEL’DEN: KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN HESAP DÖNER
17 Eylül 2020 13:27 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2020 22:25
522

AHA.Son Endülüs kralı, başkenti terk ederken şehri gören tepeden şehre son kez bakarak gözyaşlarına boğuluyor. Yanındaki annesi hiddetle “Kadın gibi gözyaşı dökeceğine zamanında erkekçe mertçe mücadele etseydin” diyerek evladını azarlıyor. Layıkıyla mücadele edebilsek bu tren kaçar mıydı?
Haksızlıklar karşısında Dilsiz şeytan taklidi yapan, dut yemiş bülbül gibi susanlar sahi neredesiniz? Neden korkuyorsunuz? Çok büyük hayal kırıklığı aldatılmışlık yaşıyoruz. Evet artık Gümüşhane treni kaçma ihtimali çok yüksek değil, acı gerçek kaçtı bile. Ardından ağlamanın, sızlamanın, hayıflanmanın, gözyaşlarını içine akıtmanın hiç kimsenin vicdanını rahatlatamaz bu sonuçtan hepimiz sorumluyuz.

Yani Rize İyidere lojistik limanı ihaleye verilsin, o liman herhalde göstermelik yapılmıyor ve milyarlar boşuna dökülmüyor. Oradan Erzurum’a uzanan demiryolu projesinin hayata geçmesidir. Rizeli kardeşim sevinsin bir günde biz seviniriz Allah büyük.

AVUCUMUZU YALAYACAĞIZ

Bütün bunlar ilkokulda dünyanın yuvarlak oluşunu uzaktan gelen gemi misali ile biz deniz görmeyen çocuklara anlatırlardı biz hem denizi hem olayı gözümüzde canlandırırdık. Şimdi bütün olanları işte böyle okuyoruz. İnşallah bizi yanıltırlar inşallah kamu vicdanı ayağa kalkar sesini son kez duyurur hani o hat bitsin Gümüşhane hattı sonra yapılır. Artık tekrar kandırılmayalım evet bütün belirtiler bu gerçeği işaret ediyor “tren kaçtı” son bir hamle vicdanlar feryat ederek bu haksız karara karşı demokratik infialde bulunmazsak hayallerimizin treninin ardından göz yaşına boğulacağız. Zira Abdülhamit ve Atatürk’ün hayali olan tren, bir kez daha kabusumuz olarak hafızalarda yerini alacak. Tarih acı hükmünü verecektir. Sorumlusu biziz mevcut iktidara çeyrek asra varan kesintisiz en yüksek desteği veren illerin başında geliyoruz. Gümüşhane için verilen tüm söz ve vaatler çöpe atılarak yok kabul edilerek, tren güzergah değişikliği spekülasyonları kesinleşmiş olacaktır. Aslında bu malumun ilanı züğürt tesellilerine nokta koyduracak birçok figür ters köşe olacak bir kez daha Gümüşhane olarak avucumuzu yalayacağız.

KUŞAKKAYA GİBİ SERT YİĞİTLERE SELAM OLSUN

Bütün belirtiler bu yöndedir. Bu dönemde layıkıyla yanlış karara karşı çıkmayan herkesin iki cihanda iki elimiz yakasında olacaktır. Sağduyunun, hakkın, hukukun adaletin sesi olarak doğru yanında yanlış karşısında Elif gibi dimdik duran Kuşakkaya gibi haksızlık karşısında sert ve mert dim dik duran yiğitlere selam olsun. Küçük siyasi ikbal hesaplarını yanlış haksız DDY güzergah değişikliklerine sessiz tepkisiz kalarak kurban edenleri mahşeri vicdanınıza havale ediyoruz. Koskoca adamlara koca mevki sahiplerine susmak olanları sineye çekmek hiç yakışıyor mu? Partileriniz sizin olsun, konuşması dik durması gereken yerel basın nerede? Partiler STK’lar, iş adamları ve ilim adamları nerededir? Nerede köy dernekleri? Gümüşhane’ye vefa zorunluluğu olan bölge insanı nerede niçin hiçbir tepki yok? Ne olurdu yol Gümüşhane’den geçip Rize’ye gitseydi? Gümüşhane dağ başında karda ayazda garip çaresiz korumasız imtiyazsız yalnız kaldı.

KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN HESAP DÖNER

Nedir bu çağ dışı mikro milliyetçilik bölgecilik halbuki karar mekanizmalarında olanları aşk derecesinde karşılıksız çok seven aşkına ihanet gibi karşılık verilen bölge insanı var. Mazlum mazbut bölge insanı bu ihmali hiç hak etmedi keser döner sap döner bir gün hesap döner demokratik meşru anamızın ak sütü gibi hakkımız olan demiryolu mücadelesine sonuna kadar kesintisiz devam edeceğiz. Bölgeden milletvekili seçilen herkes ömrünün sonuna kadar milletvekili muamelesi görür. Neredeler seslerini hiç duyan var mı? Şehrin etkili nüfuzlu insanları nerede değmez mi birkaç haklı tepki? Dernekçilik particilik niçin yapılır? Gümüşhanelinin şehrin hakkını savunmakta acze düşen lambaları söndürüp karanlığa boğulan akşamdan erken uykuya geçenden hiç STK yöneticisi siyasetçi olur mu?

SÖYLENECEK HİÇ Mİ SÖZÜNÜZ YOK?

Nerede il ilçe belde belediye başkanlarımız? Nerede üç beş haneye muhtar olup ballı maaş alan muhtarlarımız? Neden korkuyorsunuz? Herkes niçin utanç verici suskunluk içindedir? Söylenecek hiç mi sözünüz yok? Ömrünün sonuna kadar kıdemli hemşehri dernek yöneticisi olanlar nerededir? Nerede ise oradan ikinci emeklilik bekleyen köy dernek yöneticileri nerededir? Şehr-ül Emin belediye başkanlarımız neden suskun? Allah bir gün nasip edecek Allah büyük!!

Sabri ŞENEL / 17.9.2020

Yorumlar

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.