Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Dünya Mücevher Sektörünün İstanbul Buluşması Başladı

Dünya Mücevher Sektörünün İstanbul Buluşması Başladı
5 Ekim 2023 20:52
87

HABERMAX.Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, kurdele kesim töreni ile 54’üncü kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Informa Markets tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve dünya mücevher sektörünü buluşturan fuarda altından gümüşe, pırlantadan makine ekipmana kadar 1000’den fazla firma ve markanın en son ürün ve hizmetini 140’ı aşkın ülkeden gelen sektör profesyoneli ile buluşuyor. ABD’den Hindistan’a kadar farklı coğrafyalardan alıcılarla gerçekleşecek iş görüşmeleri ve imzalanacak anlaşmalar ile Türkiye ekonomisine ve ihracatına olumlu katkılar sağlayacak fuar, 8 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.


Mücevher ışıltısı bu sefer İstanbul’dan dünyaya yayılıyor. Geçtiğimiz yıl 5 milyar 855 milyon dolarlık sektör ihracatı gerçekleştiren, küresel altın mücevherat üretiminde ise ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan “Istanbul Jewelry Show’”a 54’üncü kez ev sahipliği yapıyor. Informa Markets tarafından Elmas Kule sponsorluğunda İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, kurdele kesim töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

Yılda 2 kere düzenlenen fuar, 4 gün boyunca dünya mücevher sektörünü tek bir platformda bir araya getirerek piyasaların gözünü de İstanbul’a çeviriyor. Buyers Lounge sponsorluğunu Model Kuyum Merkezi’nin üstlendiği fuar 50 bin metrekarelik alanda toplamda 5 hallde gerçekleşiyor. Fuarda; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi ürün grupları 140’ı aşkın ülkeden gelecek 27 bini aşkın sektör profesyonelinin beğenisine sunulacak.

A’dan Z’ye Mücevher Konuşulacak

Fuar, eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek etkinlikleri ile de sektöre yeni açılımlar kazandırıyor. Mücevher İhracatçıları Birliği ve Istanbul Jewelry Show’un ortak projesi olan Designer Club ile takı tasarımcıları ve ustaları ürettikleri tasarım ve takıları onlara ayrılan özel bir stantta sergileme şansı buluyor. Bu sayede tasarımcılar, tasarımlarını yeni pazarlara açabiliyor.

Mücevher İhracatçıları Birliği ve Istanbul Jewelry Show’un desteğiyle düzenlenen ”Art For Jewellery – Inspiration Hub” ise sanat ve mücevheri bir araya getiriyor. “Zamansız Asalet – Klasikten Yapay Zekaya İlham Kaynakları” adıyla düzenlenecek etkinlik, bir dönemin ikonik tasarımları olan klasik arabaları, yapay zeka ile buluşturuyor. Global influencerlardan sanat ve mücevher sektörünün önemli isimlerine kadar birçok konuşmacının yer alacağı etkinlik, sektörün ufkunu genişletecek seminerlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, dünyanın bir numaralı trend öngörü firması WGSN, 6 Ekim Cuma günü yeni sezonun mücevher trendlerini açıklayarak tüketici tercihlerine dair kritik iç görüler verecek.

“İhracatımıza Olumlu Katkılar Sağlayacak”

Dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da, ekonomik açıdan çok değerli bir sektörü 54’üncü kez bir araya getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, “ 37 yıl önce 38 firma ile başladığımız bu yolculukta tüm dünyada en fazla takip edilen fuarların başında yer alıyoruz. Fuarımız, Doğu Avrupa’dan Yakın Doğu’ya, Rusya’dan Kuzey Afrika’ya, BDT ülkelerinden Orta Doğu’ya tüm mücevher sektörü profesyonellerine benzersiz bir bilgi paylaşımı ve iş olanağı için fırsat sunuyor. Bu durum sektör ihracatına doğrudan katkı sağlarken ülke ekonomisine de olumlu yansıyor.

Fuarların dünya ticaretinde, pazarlama stratejileri arasında oldukça önemli bir yeri vardır. Fuarlar aynı zamanda ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden alışverişe katarak birçok sektöre katma değer yaratarak bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Eş zamanlı düzenlenecek etkinlikler ile 4 gün boyunca mücevher sektörünü sadece ekonomik boyutu ile değil birçok yönden ele alacağız. Bu kapsamda fuarımız sadece ticari bir buluşma noktası değil aynı zamanda sektörün gelişimi için bir vizyon görevi görüyor. Tüm katılımcılara ve ziyaretçilere başarılı bir fuar geçirmelerini diliyorum” dedi.

Sürdürülebilirlik Istanbul Jewelry Show’un Bir Parçası

Sürdürülebilirlik vizyonu ile fuarda çevreye duyarlı birçok çalışma, konunun önemine dikkat çekiyor. Etkinliğin Istanbul Jewelry Show, karbon ayak izini en aza indirmek amacıyla çıktığı yolda; yaka kartlarını ve fuar halılarını geri dönüştürüyor, LED teknolojisi kullanarak elektrik tasarrufu sağlıyor, kağıt kullanımını azaltmak için ziyaretçi anketlerini tablet aracılığıyla online yapıyor, ziyaretçiler için merkezi noktalardan ücretsiz ulaşım sağlıyor, hem ziyaretçilerini hem katılımcılarını sürdürülebilirliğin ilkelerine uygun şekilde hareket etmek için teşvik ediyor.

www.istanbuljewelryshow.com

Informa Markets Hakkında

Informa Markets, endüstrilerin ve uzmanlaşmış pazarların ticaret faaliyetlerinde bulunmaları, yenilik yapmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla iş platformları oluşturmaktadır. Tüm dünyadaki piyasa katılımcılarına, birebir katılımlı fuarlar, hedeflenmiş dijital hizmetler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri ile iş faaliyetlerinde bulunmaları ve tecrübe edinmeleri anlamında fırsatlar sunmaktayız. Aralarında İlaç, Yiyecek, Medikal Teknoloji ve Altyapı sektörlerinin de bulunduğu bir düzineden fazla global endüstriden alıcı ve satıcıları bir araya getiriyoruz. Dünyanın önde gelen piyasa oluşturucu firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış pazarı hayata geçiriyor, yeni fırsatlar sunuyor ve bu pazarların senenin 365 günü gelişmesine katkıda bulunuyoruz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.