Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR OLACAK?
27 Temmuz 2020 22:59
645

AHA.Dul ve yetim maaşı ülkemizde SGK’dan alınmak sureti ile en fazla başvuru yapılan ödemelerden iki tanesidir. Özellikle dul maaşını ülkemizde toplam 900 bin kişi, yetim maaşını ise 400 bin kişi almaktadır.

Dul ve yetim maaşı alanlara müjdeli haber! O ödemeler yılda iki defa 3 bin 500 TL olacak!

Dul ve yetim maaşı ülkemizde SGK’dan alınmak sureti ile en fazla başvuru yapılan ödemelerden iki tanesidir. Özellikle dul maaşını ülkemizde toplam 900 bin kişi, yetim maaşını ise 400 bin kişi almaktadır. Ülkemizde bu iki maaşı yani dul ve yetim maaşını alan kişi sayısının bu kadar çok olması sebebi ile insanlar arama motorlarında konularla alakalı araştırmalar yapıyor.

Yapılan araştırmalardan birkaç tanesi dul ve yetim maaşına zam geldi mi? Dul maaşına ne kadar zam geldi? Yetim maaşına zam geldi mi? 2020 yılında daha fazla insanın dul ve yetim maaşı alıyor olması ile beraber bu konuların önemi bir nebze daha arz etti. Bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamalar nezdinde dul ve yetim maaşı alan kişilerin aşağıda vereceğimiz şekilde gerekli başvuruların yapılması halinde yılda iki defa yani birincisi Ocak ayında ikincisi ise Temmuz ayında 3 bin 500 TL olarak ödenecek. Toplamda ise 7 bin TL olarak ödenecek. Normal şartlarda dul aylığı 587 TL, yetim aylığı ise 293 TL olmuştu. Temmuz ayında yapılan zam miktarı ile beraber en son alınacak olan maaş tutarı bu şekilde. Ancak alınan az ödemenin bir nebze daha yükseltilebilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yeni genelge yayınlandı.

Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlarımızın normal şartlarda her ay 587 TL ve 293 TL gibi düşük bir miktar ile geçinmelerini beklemek oldukça saçma bir düşünce olacaktı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklama ile beraber dul ve yetim aylıklarının yılda iki defa toplam 7 bin TL ödenerek aylık alınan miktarlarla yılda toplam 14 bin TL olması amaçlanıyor. Bu da aylık bin 166 TL’ye denk geliyor. Böylelikle normalden daha az olan dul ve yetim maaşlarının bir nebze daha fazla olması sağlanmış olacak. Vatandaşlarımızın dul ve yetim maaşları ile geçinebilmesi için bu şekilde bir ödemenin dahi yetersiz olduğunu savunan kitlelerin beklentisi ise aylık 2 bin TL seviyelerine çıkartılması gerektiği kanaatinde.

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yanlış anlaşılmaya hemen son verelim, dul ve yetim maaşına herhangi bir şekilde zam gelmiyor. Sadece yılda iki defa 3 bin 500 TL ödenmesi planlanıyor. Bu da dul ve yetim maaşının yılda toplam 14 bin TL olmasına olanak sağlıyor. Bu sayede aylık olarak bakıldığı zaman ise 1166 TL olması sağlanacak. İlk aşamada sadece Ocak ve Temmuz aylarında 3 bin 500 TL olacak şekilde ödeme yapılacak. Bu sayede vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde geçinebilmeleri sağlanmış olacak. Eğer uygulama başarılı olur ise yılda 4 defaya kadar çıkabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Dul ve yetim maaşını yılda iki defa 3 bin 500 TL olacak şekilde alabilmek için vatandaşlarımızın öncelikli olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına form göndermesi gerekecek. Ancak başvuruların ne zaman başlayacağı ve formun nereden temin edileceği ile alakalı herhangi bir net bir bilgi yok. O nedenle bir süre daha beklemeniz ve haber merkezimizi takip etmeniz gerekiyor. İlk canlı haber gelir gelmez anında web sitemizden yayınlayacağız.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.