Dolar 34,2325
Euro 37,0626
Altın 2.999,88
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Çağlayan Adliyesi önünden seslendi: “Türkiye çapında ciddi bir sağlık skandalı fırtınası esiyor!”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Çağlayan Adliyesi önünden seslendi: “Türkiye çapında ciddi bir sağlık skandalı fırtınası esiyor!”
21 Ekim 2024 22:06
54

HABERMAX. DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Evrim Rızvanoğlu ve Elif Esen, İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu ile birlikte çocuklu ailelerle “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütü hakkında “Adalet arıyoruz” diyerek Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Milletvekili Rızvanoğlu, Türkiye’de ciddi bir sağlık skandalı fırtınası estiğini belirterek, denetimsiz sistemin bütün kötülüklerin önünü açtığını vurguladı.

Rızvanoğlu’nun basın açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Bütün Türkiye çapında ciddi bir sağlık skandalı fırtınası esiyor!”

Milletvekili Rızvanoğlu sözlerine şu ifadelerle başladı, “Bugün Yenidoğan Çetesi’ne ve bu çürümüş düzene karşı adalet için buradayız. Bütün Türkiye çapında ciddi bir sağlık skandalı fırtınası esiyor! Yenidoğan Çetesi fırtınası. Sağlık Bakanı çıkmış, kamuoyunu meşgul etmeyin diyor ama bizim kalbimiz acıyor. Kalbimiz. Canımız yanıyor.  Ahlak, etik ve insanlık adına utanç verici bir tabloyla karşı karşıyayız.  Maalesef Yenidoğan Çetesi adını en savunmasızlarımız olan yenidoğan bebeklerden alıyor. Aralarında doktor, hemşire, 112 çalışanı bulunan, gözü dönmüş bir çete. Yıllarca bebekleri gereksiz yere yoğun bakımda tutmuşlar.  Sahte faturalar üzerinden kazanç sağlamışlar. Ve devleti dolandırmak için çocukların canına kıymışlar. 12 bebek ölümünden bahsediyoruz belki daha kaçı? 20’ye yakın özel hastane soruşturmanın odağında. Halen bir kısmı bugün bile hizmet vermeye devam ediyor.” dedi.

 

“Öyle bir sağlık sisteminden bahsediyoruz ki yenidoğan bebeklerimizi koruyamıyor”

Rızvanoğlu konuşmasına devamla, “Mart 2023’ten beri ilgili kurumlar tarafından bu katil çetenin faaliyetleri biliniyor, ancak ne yazık ki bu süreçte bebek ölümlerine resmen göz yummuşlar. Üstelik, adı geçen hastaneler düne kadar hem sağlık hizmeti sunmaya hem de devletten ödeme almaya da devam ettiler. Bebeklerin hayatına mal olan bu düzen yıllardır sürüyor. Öyle bir sağlık sisteminden bahsediyoruz ki yenidoğan bebeklerimizi koruyamıyor.   Öyle bir denetimsizlikten bahsediyoruz ki göz göre göre işlenen cinayetler bile fark edilemiyor.  Denetimsiz kalan özel hastaneler, adeta organize suç yuvası haline gelmiş.  Bu mudur çocuklarımızı emanet ettiğimiz sistem? Bu mudur? Çürümüşlük ne zaman bu noktaya geldi? Sağlık sistemimiz zaten çatırdıyordu, şimdi ise resmen çöküşün eşiğindeyiz.” ifadesinde bulundu.

“Sistem öyle denetimsiz ki bütün kötülüklere izin veriyor”

Konuşmasına iktidarın sağlık sistemini eleştirerek devam eden Rızvanoğlu, “Sistem öyle denetimsiz ki bütün kötülüklere izin veriyor. Özel hastanelere uygulanan denetleme sistemi en baştan yanlış. Önceden haber verilerek denetim mi yapılır? Buna denetim mi denir? Bu kadar öngörülebilir ortamda, kötülük konfor içinde nasıl kolay büyür varın siz düşünün! Denetimsiz özel hastanelerde sadece bebeklerin değil, yaşlıların ve Covid 19 hastalarının da bu sistemin mağdurları olduğu haberleri geliyor.  Peki o dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü olan şimdiki Sağlık Bakanı ne yapıyor? Maalesef sadece bakıyor. Tüm bunlar olurken, bu çete faaliyetlerine devam ederken İl Sağlık Müdürü siz değil miydiniz Sayın Bakan? Neden o zaman Bakanlığa bilgi vermediniz? Neden bu yanlışlar silsilesini devam ettirdiniz?  Neden bebek cinayetlerinin devam etmesine göz yumdunuz? Bebeklerimiz öldürülüyor, devletin kaynakları çalınıyor, sağlık sistemi çöküyor, vicdanımız sorgulanıyor. Bu, akıl tutulmasından başka bir şey değil.” dedi.

“Bunu da örtbas edemeyeceksiniz”

Rızvanoğlu konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “DEVA Partisi olarak bizler, mağdur ailelerimizin yanındayız. İl başkanlığımız ve partimiz, mağdur olan her bir vatandaşımıza ekibimizdeki avukat arkadaşlarımız gönüllü hukuki danışmanlık hizmeti vermeye hazır. Bu çürümüşlüğü ülkemizden atmak, bizim boynumuzun borcu. Bunu da örtbas edemeyeceksiniz. İzin vermeyeceğiz. Her bir çete üyesinin ve sırtını yasladığı her bir kişi ve kurumun ortaya çıkarılması için adalet arayışımız devam edecektir.”

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.