Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

DEVA Partili Milletvekili Elif Esen, TÜİK Önünde Bağımsız Denetim İstedi”

DEVA Partili Milletvekili Elif Esen, TÜİK Önünde Bağımsız Denetim İstedi”
11 Temmuz 2024 14:37
149

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde DEVA Partili vekiller ve emeklilerle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. TÜİK önüne çürük meyve sebze bırakan Esen bir kutu makyaj pamuğu da bırakarak, “Verileri makyajlamayı bırakın öyle konuşalım!” diye seslendi. 

TÜİK bağımsız ve tarafsız denetime tabi olmak zorunda!

Esen, DEVA Partili Milletvekili mevkidaşları İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İfraf Karatutlu ve Ankara İl Başkanlığı ile TÜİK önünde emeklilerle buluştu. Esen yaptığı basin açıklamasında TÜİK’in açıklanan, ancak geri çekilen enflasyon sepetindeki rakamlardan örnekler verdi. Maaşların, kasıtlı olarak yanlış verilerle hesaplanan enflasyon nedeniyle düşük kalmasını kabul etmediklerini belirten Esen, “TÜİK konusunda beklentimiz ise çok net: Bağımsız-Tarafsız bir denetlemeye tabi olması! Hükümet çıkarlarına göre rakam ortaya koymak yerine, bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından denetlenerek doğru, şeffaf hesaplamaları ortaya koyması” dedi.

TÜİK enflasyon sepetindeki 33,66 kuruşluk doctor muayene ücreti için “Hangi doktor bu? Şu elimdeki dövizde görünen, sünnet de yapan, diş de çeken, nal da çakan mı?” dedi ve mevkidaşı DEVA Partili Karatutlu’nun bir doktor olarak yorum yapmasını istedi. Karatutlu, “Ben 34 yıllık doktorum, il sağlık müdürlüğü dahil çok sayıda görev de aldım, eğer varsa bu rakama muayene TÜİK söylesin, ben de oraya muayene olacağım!” dedi.

Emeklilerin, gençlerin ve çocukların bulunduğu prostestoda “Makyajını sil öyle konuşalım” “Rızkıma Dokunma” “Kasabını söyle gidelim!” “TÜİK ne içiyorsa bana da!” dövizleri dikkat çekti.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.