Dolar 32,3083
Euro 34,7090
Altın 2.383,55
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Dersimli müzik yapımcısı, Hasan Saltık’ın ani vefatı sevenlerini yasa boğdu

Dersimli müzik yapımcısı, Hasan Saltık’ın ani vefatı sevenlerini yasa boğdu
3 Haziran 2021 11:35 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2021 17:27
302

AHA.Aslen Tunceli Dersimli olan Kalan müziğin sahibi Hasan Saltık için Sosyal medya platformu Facebook adeta yas ilan etti Başta Aynur Doğan olmak üzere bir çok ünlü sanatçı sosyal medyada Saltık için taziye mesajı ve üzüntülerini dile getirdi. Kalan Müzikin sahibi, müzik yapımcısı Hasan Saltık’ın, kalp krizi nedeniyle 57 yaşında hayatını kaybetmesi sevenlerini adeta yasa boğdu. Kalan müziğin sahibi Hasan Saltık’ın Genç yaşta hayatını kaybetmesi sevenlerini yasa boğdu Kalan Müzik'in kurucusu Hasan Saltık'ın ölümü büyük üzüntü yarattı; işte ardından paylaşılan mesajlar - Fotoğraf Galerisi

Kalan müziğin sahibi Hasan Saltık Saltık’ın vefatının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sevenleri sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesaplarından “Müzikal belleğimize çok değerli eserler kazandıran kıymetli yapımcı Hasan Saltık’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” açıklaması yapıldı.Müzik yapımcısı Hasan Saltık hayatını kaybettiHASAN SALTIK KİMDİR? 

Hasan Saltık. Kuruluş amacı az bilinen kültürleri ve müzik türlerini bir arşiv halinde toplayıp müzik piyasasında bu birikime bir pazar oluşturma olarak özetlenebilir. Kalan müziğin müzik piyasasındaki bugünkü farklı konumu da bu amacın farklılığından kaynaklanıyor.

Bu farklı amaç öncelikle 78 devirli taş plakların temizlenerek yeniden basımını getirdi gündeme ve Kalan, bunu Türkiye’de ilk gerçekleştiren kurum olma özelliğini de kazandı. Geçmişte kalan tangoların yeniden günümüz müzik severlerine sunulduğu Seyyan Hanım’ın Tangoları albümü bu dizinin ilkiydi ve bunu Klasik Türk müziği’nin hazineleri takip etti. Tanburi Cemil Bey, Şükrü Tunar, Udi Hrant, Yorgo Bacanos, Gazeller, İstanbul’un Hanımları ve niceleri.

Kalan Müzik arşiv çalışmaları yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı ki, ikinci bir yaklaşım Kalan ismindeki bütünlüğü tamamladı. Tarihsel önemi açısından akademik alanda ilgi gören ve uluslararası etnomüzikoloji çalışmaları açısından hayli önemli olan unutulmaya yüz tutmuş birçok kayıt derlenerek yeniden basılmaya başlandı. Bunu yaparken de konusunda uzman çok sayıda müzikolog ve bilim adamının yardımına başvuruldu. Arşiv serisi bu şekilde oluştu. Pomak göçmenlerinden Sadettin Kaynak’a, Münir Nurettin Selçuk’tan Hacı Taşan’a uzanan geniş bir arşiv müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Kalan Müzik, eski değerlerin yanı sıra günümüzün değerli yapıtlarının da güzel eserler sunmasına imkân tanınmaktadır. Ahmet Aslan, Hüseyin Ay, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Tolga Çandar, Yansımalar, Grup Yorum, Kardeş Türküler, Mutlu Torun, Janet ve Jak Esim, Fenomen, Selçuk Balcı, Samida, Cengiz Özkan,Resul Dindar, İsmail Altunsaray ve benzerleri Kalan Müzik aracılığıyla eserlerini müzikseverlere ulaştırmaktadırlar.

GANİ KAPLAN PİRSULTAN ABDAL DERNEĞİ ANKARA

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.