Dolar 32,2161
Euro 35,1535
Altın 2.473,33
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

DENEYAP Uygulama Sınavı Tokat’ta Yapıldı

DENEYAP Uygulama Sınavı Tokat’ta Yapıldı
16 Ağustos 2020 13:20 | Son Güncellenme: 16 Ağustos 2020 13:45
762

AHA.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğinde “Teknoloji Üreten Bir Türkiye” sloganı ile Deneyap Türkiye sınavlarının uygulama sınavı Tokat’ta gerçekleştirildi.

148 lise, 293 ortaokul öğrencisinin katıldığı DENEYAP uygulama sınavları 15-16 Ağustos tarihleri arasında Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu ve Ali Yücel Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
Vali Dr. Ozan Balcı’nın, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TOGÜ Rektörü Prof Dr. Bünyamin Şahin,  Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Çağlar sınava gren öğrencilere başarılar diledi.
Uygulama sınavlarında başarılı olan 60 lise ve 100 ortaokul öğrencisi 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Gençlik Merkezinde oluşturulan Deneyap laboratuarında eğitim alacaklar.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bugün Tokat ilimizde Deneyap Teknoloji atölyelerimizin atölye uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Daha önce bir yazılı sınavımız gerçekleşmişti. Bugün de öğrencilerimiz uygulamalarını yapıyorlar. Şu an öğrencilerimiz atölyede depreme dayanıklı bina oluşturmaya çalışıyorlar. DENEYAP etkinliklerimiz 18 ilimizde aynı şekilde devam ediyor.
Biz öğrencilerimizi teknoloji yıldızları olarak ifade ediyoruz. Onlar geleceğimizin teknoloji yıldızları. Ülkemizin en kısa vadede 2023, 2053, 2071 yılı hedeflerine baktığımız zaman bizim teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten gençlere, bireylere ihtiyacımız var. Milli teknoloji hamlemize bu gençlerimizle katkı vereceğiz. Biz o yüzden bu çocuklarımızın yanında olacağız. Bugün de bu amaçla Tokat ilindeyiz. Sağ olsunlar Sayın Valimiz, Sayın Rektörümüz, Sayın Belediye Başkanımız buradalar. Ocak ayında ben yine buradaydım. O ziyaretimde de yine Sayın Valimiz önderliğinde il merkezi ve ilçelerdeki tüm okullara TÜBİTAK kitaplarını kazandırmıştık.
Daha önce 12 ilimizde başlamıştı DENEYAP Teknoloji Atölyelerimiz. Bugün 18 ilimizle birlikte toplamda 30 ilimizde atölyelerimiz başlatılmış olacak. İnşallah 2021 yılının sonuna kadar da 81 ilimize 100 tane DENEYAP Teknoloji Atölyesi kazandırmış olacağız. Öğrencilerimizin uygulamadaki başarılarını gördük dedi.”
Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dileyen Prof Dr. Hasan Mandal şunları kaydetti. ”Ben burada bulunan tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin velilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizde ve ailelerinde bu farkındalığı oluşturan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okullarımıza da teşekkür ediyorum. Bu süreç 4 kurumun ortak yürüttüğü bir süreç. Sanayi Teknoloji Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı bu sürece katkı veriyor. 3 yıl boyunca öğrenciler burada tamamen ücretsiz bir eğitim alacak. 160 tane öğrencimiz Tokat ilimizde hem ortaokul hem lise grubunda bu eğitimi alacaklar. Birinci yılında tasarım ve üretim, robotik kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti gibi eğitimleri alacaklar.
Daha sonra kendi seçtikleri alanda ileri kodlama, siber güvenlik, yapay zeka, nano teknoloji malzeme, havacılık uzay teknolojileri, enerji teknolojileri gibi dünyayı değiştirecek teknolojileri öğrenecekler. Son yıllarında da serbest bir şekilde kendi teknolojilerini yapacaklar. Sayın Valimizin bu sürece olan sahipliğini ve liderliğini çok kıymetli buluyorum. Tokat’ta bulunmaktan duyduğum memnuniyeti de dile getirmek istiyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve beraberindekiler daha sonra uygulama sınavlarına katılan öğrencilerimizin projelerini incelediler. Vali Dr. Ozan Balcı ve beraberindekiler uygulama sınavını geçen öğrencilerin 3 yıl boyunca eğitim alacağı Gençlik Merkezi içerisinde bulunan DENEYAP laboratuarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.
Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.