Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Davutoğlu: Hukuk siyasallaştırılamaz! Osman Öcalan’ı TRT’ye kimler çıkardı? Neden hala soruşturulmuyor?

Davutoğlu: Hukuk siyasallaştırılamaz! Osman Öcalan’ı TRT’ye kimler çıkardı? Neden hala soruşturulmuyor?
29 Eylül 2020 19:21 | Son Güncellenme: 29 Eylül 2020 19:31
623

AHA.Davutoğlu: Hukuk siyasallaştırılamaz! Osman Öcalan’ı TRT’ye kimler çıkardı? Neden hala soruşturulmuyor?Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı kimlerin TRT’ye çıkardığının soruşturulmamasını eleştirdi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 yıl sonra Kobani dosyası açılırken kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı kimlerin TRT’ye çıkardığının soruşturulmamasını eleştirdi.Kobani soruşturması kapsamında yapılan operasyon nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Altan Tan ve Ayhan Bilgen’in eşlerini aradı. “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Davutoğlu, şunları söyledi:

6-7 Ekim olayları çok büyük bir terör faaliyetiydi

“6-7 Ekim olaylarında maalesef Kobani’deki gelişmeler bahane edilerek, Türkiye’de kamu düzenini bozmaya dönük çok ciddi bir terör faaliyeti olmuştur. Vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmiştir. O dönem Başbakan olarak buna dönük açık ve net bir tavır sergiledim. Bir muhasebe yapılması gerekecekse herkes tarafından yapılması gerek.

Kim terör eylemine bulaşmışsa hukuki sürece tabi tuttulmalı

Bu konunun 6 yıl içinde yeterince soruşturulması için imkan varken yapılmayıp, Türkiye’de tam da siyasi gündem değişiminin gerektiği bir şartta, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik bir operasyon yapılıyorsa, bu konuda da tutumumuz açıktır. Kim geçmişte veya bugün terör eylemine bulaşmış ya da teşvik etmişse mutlaka hukuki sürece tabi tutulmalıdır. Ancak eğer hukuki süreç işletilecekse, geçen sene yerel seçimler esnasında sırf seçimi kazanabilmek için kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı devletin televizyonuna çıkaranlar hakkında da aynı şekilde soruşturma yapılmalıdır. Kim onları devlet televizyonuna çıkardı, kim talimat verdi?

TRT’ye kırmızı bültenle aranan osman Öcalan’ı çıkardılar

Aynı şekilde yetkisi olmayan, yasal bir izni olmayan bir akademisyenin İmralı’dan dışarı çıkardığı mektup hakkında da aynı soruşturma yapılmalı. Artık siyasiler net tavır takınmalı ancak hukuki kriterler herkese eşit şekilde uygulanmalıdır. Çok açık suç olan, TRT’ye kırmızı bültenle aranan bir teröristin çıkarılması konusunda ise hiçbir hukuki süreç işletmemek iyi niyetle izah edilemez.”

Kürt sorununun çözüm sürecinde dönüm noktası olarak görülen Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili sorulara da cevap veren Davutoğlu, şöyle konuştu: “Oradaki süreçlerin hepsi şeffaftır, o dönemde yürütülen süreçlerin hepsi kamuoyu nezdinde yürütülmüştür. Bir taraftan, genel başkanlığı bana devrederken, Sayın Erdoğan’ın iki emanetinden biri olarak zikrettiği çözüm sürecini sürdürme sorumluluğu vardı. Diğer taraftan da kamu düzenini bozmaya çalışan teröristlere karşı mücadele vardı.

Kamu düzenini bozan her türlü eyleme karşı gerekli tedbir alınır ancak hukuk devleti kuralları içinde hareket edilir ve hukuk siyasallaştırılamaz. Bugün 6 yıl bekletilerek bazı dosyaların açılması salt terörle mücadele çerçevesinde ele alınamaz. Eğer öyle bir iddia söz konusuysa, Osman Öcalan’ın TRT’ye kim tarafından çıkarıldığı izaha muhtaçtır.”

Medya notu

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.