Dolar 32,3835
Euro 34,7992
Altın 2.442,51
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

DANET  VEKALETEN KURBAN KESİM ve EVE TESLİM  GELENEĞİNİ 18 YILDIR SÜRDÜRÜYOR

DANET   VEKALETEN KURBAN KESİM ve EVE TESLİM   GELENEĞİNİ 18 YILDIR SÜRDÜRÜYOR
8 Haziran 2023 01:45
122

HABERMAX.Et ve et ürünleri sektörünün köklü kuruluşu DANET, Kurban Bayramı’nda modern yöntemler ile İslami şartlara ve gıda güvenliğine uygun, hijyenik ortamda vekaleten kesilmiş kurbanlıkların evlere teslim geleneğini 18 yıldır aralıksız sürdürüyor. Vekaleten kesilen ve başkalarına ait kurbanlıkların etleriyle karıştırılmayan kurban etleri, özel ambalaj ve kolilerde, soğutuculu, kapalı araçlarla soğuk zinciri korunarak adrese teslim ediliyor. Büyükbaş kurbanlarda parçalama işlemi her hisse sahibine kurbanlığın her bölgesinden eşit ve adaletli parçalar düşecek şekilde yapılıyor; kişi adına kesilmiş kurbanlıktan çıkan et miktarı eğer taahhüt edilenden fazla olursa bu etler de, başka bir yere aktarılmadan doğrudan kurban sahibine gönderiliyor. 

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. DANET, “Eve Teslim Kurban” geleneğini de 18 yıldır aralıksız sürdürüyor.

8 bin yıllık bir lezzet mirasına sahip olan Afyonkarahisar’ın geleneklerine ve et üretme yöntemlerine sıkı sıkıya bağlılığıyla başarısını sürdüren DANET, Kurban Bayramı sofralarına, modern yöntemler ile İslami şartlara ve gıda güvenliğine uygun, hijyenik ortamda vekaleten kesilip soğuk zincirle evlere teslim edilen kurbanlıklarla misafir oluyor.

Vekaleten bizzat kurban sahibi adına kesilen kurban etleri, diğer kurbanlıkların etleriyle kesinlikle karıştırılmıyor. Kurban hisselerinin herkese adil dağıtımını esas alan DANET, büyükbaş kurbanlıklarda parçalama işlemini her hisse sahibine kurbanlığın her bölgesinden eşit ve adaletli parçalar düşecek şekilde gerçekleştiriyor. Kurbanlık vasfını taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, en değerli hayvanların yetiştiği seçilmiş bölgelerden, uzman ekiplerin titiz çalışmalarıyla belirlenerek tedarik ediliyor. Eve teslim kurban hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, küçükbaş kıvırcık, 1/7 hisseli büyükbaş düve ya da dana seçeneklerinden tercihte bulunabiliyorlar. Dini Vecibelere ve Gıda Güvenliğine Tam Uyum

DANET tarafından veteriner hekimlerin kontrolü eşliğinde özenle seçilen kurbanlıklar, detaylı muayenelerden geçiriliyor, İslami açıdan kurbanlık vasfına ve diğer tüm kriterlere uygunluğu kontrol ediliyor. Seçilen kurbanlıkların kesim işlemleri Kurban Bayramı’nın 1. günü, bayram namazından hemen sonra yapılıyor. Kesim, uzman kasaplar tarafından, veteriner hekim, gıda mühendisi, din görevlisi ve noter gözetiminde, gıda güvenliğine uygun olarak, tüm dini vecibeler yerine getirilerek ve kesim listesinde vekalet verilen kişilerin isimleri okunarak gerçekleştiriliyor. Kesim sonrasında vekalet sahibine e-posta ve SMS yoluyla bilgi veriliyor. Dileyen kurban sahipleri bayram sonrası kendi kurbanlıklarının kesim videolarını izleyebiliyor.

Kesilen kurbanlıkların gövde kısımları ve sakatatları, kesim bandında uzman veteriner ekiplerce bir kez daha kontrol edilerek barkodlanıyor ve kurban etleri gıda güvenliğine uygun olarak, dinlendirilip parçalanmaya hazır hale gelecekleri soğuk hava depolarına alınıyor. Büyükbaş kurban etleri kemiksiz hale getirilerek parçalara ayırılırken, küçükbaş kurban etleri de kemikli olarak parçalara ayrılıyor.

Adil Dağıtım

Vekaleten kesilmiş kurbanlıkların etleri, hiçbir şekilde diğer kurban etleri ile karıştırılmıyor. Vekalet verene, kendi kurbanlığının eti ulaştırılıyor. Büyükbaş kurbanlıkların etleri, adaletli olarak 7 eş parçaya bölünerek pay ediliyor. Vekalet veren adına kesilmiş kurbanlıklardan çıkan et miktarı, DANET’in taahhüt ettiğinden daha fazla çıktığı takdirde bu etler, başka bir yere aktarılmadan doğrudan vekalet verene iletiliyor.

Bayram Sofralarına Kurban Eti

Kurban etlerinin bayram içinde dağıtılması ve yenilmesi tüm kurban sahipleri için oldukça önemli bir konu. Halkımızın bu hassasiyetine önem veren DANET, kesilmiş, parçalanmış ve tüketime hazır kurban etlerini, özel ambalaj ve kolilerde paketlenmiş olarak kapalı araçlarla, soğuk zinciri koruyarak adrese teslim ediliyor. Küçükbaş Kıvırcık kurban etlerinin teslimi bayramın 2., Büyükbaş Dana kurban etlerinin teslimi bayramın 3., Büyükbaş Düve kurban etlerinin teslimi ise bayramın 4. günü gerçekleşiyor.

Teslimatta Geniş Seçenekler

Dini vecibelere ve gıda güvenliğine uygun olarak seçilip, vekaleten kesilip, adaletli dağıtılan, iç huzuru ve güvenle tüketilebilecek Kurban Paketleriyle ailelerin bayram sofralarına misafir olma geleneğini 18 yıldır sürdüren DANET, teslim hizmetini İstanbul ve Afyon’un yanı sıra Bursa, İzmir ve Ankara’da da sunuyor.

Bayram tatilini memleket, aile ziyareti gibi nedenlerle seyahatte geçirecek vekalet verenler için isteğe göre kullanıma hazır kıyma ve kuşbaşı şeklinde bayram sonrası 15 gün içinde adrese teslimat ya da bayramdan hemen sonra DANET teslimat noktalarından teslim alma seçeneği de sunuluyor. Bir başkasına kurban hediye etmek isteyenler için ise hazırlanacak paketlere özel bir hediye mesajlı kart eklenerek teslimat gerçekleştiriliyor.

DANET, Kurban Paketi siparişleri ile ilgili bilgi taleplerini 444 1 339 telefon numarası, 0544 339 1 339 WhatsApp hattı ve https://online.danet.com.tr/eveteslimkurban internet sitesi üzerinden yanıtlıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.