Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Cumhuriyet Savcısı İsmet Efe Anadolu Adliyesinde Resimlerini sergiledi

Cumhuriyet Savcısı İsmet Efe Anadolu Adliyesinde Resimlerini sergiledi
22 Şubat 2020 16:16 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2020 16:20
858

AHA. Kartal Anadolu Adalet Sarayı savcısı İsmet Efe üçüncü kişisel resim sergisini açtı. Başsavcı İsmail Uçar’ın da açılışına katıldığı sergide kısa bir konuşma yapan Savcı Efe, ” Savcılık mesleğine başlayınca çizdiğimiz karikatürler elimizde kalmaya başladı. Mizah sert ve yayınlanması lazım, dolayısı ile memuriyet nedeniyle suya sabuna dokunamıyorsun. Bu nedenle resim ve heykel çalışmalarına yöneldim” dedi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı savcısı İsmet Efe, üçüncü kişisel sergisini İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Sergi salonunda açtı. Adliyede görevli çok sayıda hâkim ve savcı ile çalışanların katıldığı açılışı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Başsavcısı İsmail Uçar ve İsmet Efe birlikte yaptılar.

‘MEMURİYET NEDENİYLE SUYA SABUNA DOKUNAMIYORSUN’

Bu serginin üçüncü kişisel resim sergisi olduğunu söyleyen İsmet Efe, “Ben 1972 yılında karikatür çizmeye başladım. 1972 ile 1988 yılları arasında karikatür çizerek hayatımı kazandım. Bu arada dışarıdan hukuk fakültesini bitirdim. 1988 Ocak ayında fiilen savcılık mesleğine başladım. Savcılık mesleğine başlayınca çizdiğimiz karikatürler elimizde kalmaya başladı. Mizah sert ve yayınlanması lazım, dolayısı ile memuriyet nedeniyle suya sabuna dokunamıyorsun. Bu nedenle resim ve heykel çalışmalarına yöneldim. Doğal taşlardan oluşturduğum heykel koleksiyonum var, onu henüz sergilemedim Efe ‘’insanlık halleri’’ çalışmalarının ana teması oluşturmaktadır.Çalışmalarında İnsanın toplumla,doğayla,kendi özüyle ilişkisini ve çelişkilerini mercek altına alır.kendine özgü ifade ve tekniğe sahip olan sanatçının çalışmaları arasında kadının toplumdaki yerini sorgulayan yapıtlar önemli bir yer tutmaktadır.çeşitli karma sergilere katılan sanatçı ilk kişisel sergisini 2012 yılında CKM sanat Şehir Mehmet Selim Kiraz sergi salonunda açtı. Savcı İsmet Efe’nin Art Ankara 2016,İstanbul Art Show 2018 ve 2019,sanat fuarlarında eserleri sergilendi.halen İzmit Süleyman iye köyündeki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

İsmet Efe 1956 yılında İzmit’te doğdu 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde mezun oldu.1988 yılında Eruh Hakimliğine atandı.Sırasıyla Adıyaman,Ağrı,İzmir/Karaburun,Kütahya cumhuriyet Savcılığı,Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı,ve Kadıköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğini yürüttü.

2019 yılında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı görevinden emekliye ayrıldı.1973-1988 yılları arasında karikatür çizerek yaşamını sürdürdü.Karikatürleri Kocaeli,Hürriyet,Tercüman,Bulvar gazetelerinde ve Çarşaf Mizah Dergisinde yayınlandı.Öğrencilik döneminde sahil kentlerinde portre Ressamlığı yaptı.Kütahya’da görev süre içersin de çini çalışmaları yaptı.Taşlar,doğal formlarını bozmadan bir araya getirerek ürettiği heykel çalışmaları vardır.

Görev yaptığı yerlerde Adliye personeli için Resim kursları açtı.Savcı İsmet Efe 1994 yılından itibaren resim çalışmalarına yoğunlaştı.

Haber-Cansu Acar

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.