Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 21°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizde Cumhuriyet’e İlişkin Hiçbir Tereddüt Yok, Kimse Yanlış Algıya Kapılmasın!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizde Cumhuriyet’e İlişkin Hiçbir Tereddüt Yok, Kimse Yanlış Algıya Kapılmasın!”
17 Ocak 2024 01:14 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2024 01:15
139

HABERMAX.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet ile ilgili yapılan tartışmalara net bir şekilde cevap vererek, ülkede Cumhuriyet’e ilişkin herhangi bir tereddüt olmadığını vurguladı. Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Ülkemizde kimsenin Cumhuriyet ile ilgili tereddüdü yoktur. Kimsenin Cumhuriyetimizin banisiyle ilgili derdi yoktur. Milletin birliği ile esenliği ile sıkıntısı yoktur. Her kim bu kavramlar üzerinden kendine alanlar açmaya çalışıyorsa bir büyük yanlışın içindedir. Her kim bu kavramları bir koçbaşı gibi kullanmak istiyorsa bir büyük yanlışın içindedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede Cumhuriyet’in temellerine ve kurucu değerlere sıkı sıkıya bağlılık olduğunu ifade ederek, bu tür tartışmaların siyasi polemiklerden ibaret olduğunu ve gerçek gündemin ülkenin kalkınması ve refahı olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bu tür konularla değil, milletin menfaatleri doğrultusunda ilerleyeceğini ve büyük hedeflere odaklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde Türkiye’nin rejimiyle ilgili yapılan bazı polemik tartışmalara “Yaşasın Cumhuriyet” nidaları eşliğinde dikkat çeken bir açıklama yaparak, Anayasa’nın ilk maddesini hatırlattı.

Erdoğan, “Türkiye’nin rejimi ile tereddütler 29 Ekim 1923’te Yaşasın Cumhuriyet nidaları eşliğinde bitmiş bir tartışmadır. Anayasamızın ilk maddesindeki Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir ifadesi bu iradenin bir sembolüdür. Bu konunun siyasi polemik meselesi haline getirilmesi doğru olmadığı gibi Anayasal bakımdan zaten mümkün değildir.” dedi.

Erdoğan, ayrıca bu tür tartışmaların esasında marjinal karakterler ve kadrolu provokatörler tarafından alevlendirildiğini ve ülkede siyaset ve toplum mühendisliği yapıldığını ifade ederek, Türkiye’nin bu tür oyunlara gelmeyeceğini ve milletin birliği ile esenliğinin sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin gerçek gündemini takip edeceğini ve buna odaklanacağını belirtti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.