Dolar 34,1976
Euro 38,1754
Altın 2.901,38
BİST 9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Sal 21°C
Çar 23°C
Per 27°C
Cum 29°C

CHP’li Tekin, “Sayıştay raporlarına göre, Kamu kurumları tel tel dökülüyor..” Tapu’da harç vurgunu!

CHP’li Tekin, “Sayıştay raporlarına göre, Kamu kurumları tel tel dökülüyor..” Tapu’da harç vurgunu!
7 Ekim 2021 18:34
365

Habermax.Kamu İdarelerinin Sayıştay raporlarında tel tel döküldüğünü belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “ Ülkemizde yaşanan ağır yoksulluğun en önemli sebeplerinden biri, ülkedeki bir takım ekonomik birimlerin faaliyetlerini kayıt dışı olarak sürdürmesinden kaynaklanıyor” dedi.


Devletin parasını korumakla görevli kurumların denetim ve kontrol görevlerini yeterince yapmadığını söyleyen CHP’li Tekin yaptığı açıklamada şu hususlara yer verdi;

Sayıştay Başkanlığının 2020 denetim raporu çerçevesinde; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün TAKBİS kayıtlarına göre, 2020 yılında tapu müdürlüklerinde yapılan işlemlere ait 18.788.638.200,00 TL tutarında harç geliri tahsil edildiği tespit edilmiş. Ancak, tahsili gerçekleşen bu tutarın sadece % 4,88’ lik kısmına denk gelen, 917.934.387,12 TL’si harç geliri olarak kaydedilmiştir.”
Şimdi buradan yönetenlere şu soruları sormak istiyorum diyen Tekin,, “gerçekleşmemiş bir geliri nasıl olurda gerçekleşmemiş gibi gösterebilirsiniz? Genel Müdürlüğün, 2020 yılı hesap dönemi sonunda üretilen ve denetime sunulan defter ve mali tablolarda tapu harçlarının gerçek durumu yansıtmamasını suç değil midir? Bu raporlar, iktidarınızın milletin parasını kuralsız harcamak için her yolu denediğinin bir belgesi değilse nedir? Diye tepkisini dile getirdi.

Tekin, “Bugüne kadar buz dağının görünen yüzüne şahit olduk. Denetim Raporları, bundan ilerisi için bir şey ifade etmiyor. Bundan sonra bilinmesi gereken en önemli husus bizzat Sayıştay tarafından yapılan tespitlerin yargılamaya dönüş oranının ne olacağıdır. Halkımızın ödediği vergilerden oluşan kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığının tespiti ve oluşan kamu zararının yönetenlerden yargı önünde hesabının sorulması için ne gerekiyor ise yapacağımızın bilinmesini istiyorum.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.