Dolar 32,5157
Euro 34,8762
Altın 2.432,52
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

CHP’li Mustafa Sarıgül’den Belediye Başkan Adaylarına Öneri: Ev Alma Gücü Yetmeyenlere Konut Projesi

CHP’li Mustafa Sarıgül’den Belediye Başkan Adaylarına Öneri: Ev Alma Gücü Yetmeyenlere Konut Projesi
12 Şubat 2024 01:44 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2024 01:45
93

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) renkli siması Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ev alma hayali kuran dar gelirli vatandaşlar için somut bir öneri sundu. Sarıgül, belediye başkan adaylarına, ev almaya gücü yetmeyenlere, yeni evlenenlere ve kiralama amaçlı konut projeleri hazırlamaları ve bu projeleri kamuoyuna açıklamaları çağrısında bulundu.
CHP’li Mustafa Sarıgül’den Belediye Başkan Adaylarına Somut Öneri: Ev Alma Hayalini Gerçekleştirmek İçin Konut Projeleri

Sarıgül’ün önerisi, artan konut fiyatları ve kiralar nedeniyle ev sahibi olma hayali kuran geniş bir kesim tarafından büyük ilgi gördü. Sosyal medyada da yankı uyandıran öneriye ilişkin Sarıgül, şunları kaydetti:

“Ev alma hayali, her gencin ve ailenin en temel haklarından biridir. Fakat artan konut fiyatları ve kiralar, bu hayali birçok insan için imkansız hale getirdi. Bu sorunun çözümü için belediyelerin önemli bir rol üstlenmesi gerekiyor.”

Sarıgül’ün önerdiği projelerin kapsamı şu şekilde:

  • Ev Alma Gücü Yetmeyenlere Konut Projeleri: Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konutlar sunmak için sosyal konut projeleri geliştirilmesi.
  • Yeni Evlenenlere Konut Desteği: Yeni evlenen çiftlere, konut satın alma veya kiralama konusunda maddi ya da vergisel teşvikler sunulması.
  • Kiralama Amaçlı Konut Projeleri: Özellikle kira fiyatlarının yüksek olduğu şehirlerde, uygun fiyatlı kiralık konutlar için proje üretilmesi.

Sarıgül, bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte dar gelirli vatandaşların barınma sorununa önemli bir çözüm bulunacağına inandığını vurguladı. Diğer belediye başkan adaylarını da benzer projeler geliştirmeye teşvik eden Sarıgül, “Ev sahibi olma hayali suya düşmeden, bu sorunun çözümü için acil adımlar atmamız gerekiyor.” dedi.

Sarıgül’ün önerisi, CHP’nin seçim vaatleri arasında yer alması bekleniyor. Bu projenin hayata geçirilmesi halinde, Türkiye’de ev sahibi olma oranında önemli bir artış olması öngörülüyor.

  • Sarıgül, daha önce de sosyal konut projeleri ve kira yardımları gibi konularda çeşitli öneriler sunmuştu.
  • CHP, seçim manifestosunda dar gelirli vatandaşlara yönelik konut politikalarına geniş yer vermesi bekleniyor.
  • Sarıgül’ün önerisi, diğer siyasi partiler tarafından da değerlendirilebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.