Dolar 32,4023
Euro 34,8100
Altın 2.435,19
BİST 9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

CHP’li Epözdemir:Sultangazi’yi halkçı belediyecilik ile tanıştıracağız

CHP’li Epözdemir:Sultangazi’yi halkçı belediyecilik ile tanıştıracağız
17 Şubat 2024 14:08
100
CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Epözdemir yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek vaatlerini sıraladı. 2019’da Büyükşehir’de yaşanan zaferin şehrin kaderini değiştirdiği hatırlatan Epözdemir “Değişimin gücü Sultangazi’de de hissediliyor. 2019’da İstanbul başardı, Sultangazi de başaracak!” dedi.

 Tarih: 17-02-2024 13:35:02

CHP'li Epözdemir:Sultangazi'yi halkçı belediyecilik ile tanıştıracağız
Yerel basın temsilcileriyle buluşan CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Epözdemir seçimlere dair iddialı konuştu. “İstanbul halkı İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a kattığı değeri gördü. Sultangazililer de bunu görüyor. Bizim sahada gördüğümüz, değişim talebinin arttığı.” diyen Ferhat Epözdemir ekledi: “2019’da İstanbul başardı, şimdi Sultangazi de başaracak.”

“Sultangazi’nin en temel sorunu yaşadığımız ekonomik kriz.”

Ekonominin kötü yönetiminin ülkeyi bir çıkmaza götürdüğünü belirten Epözdemir, “Sultangazi yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı bir ilçe. Ekonomideki kötü gidiş en çok dar gelirli vatandaşlarımızı etkiliyor. Bunu sokakta görüyoruz. Sultangazinin en temel sorunu yaşadığımız ekonomik kriz.” diye konuştu.
“Sultangazili bu tablonun sorumlusunun kim olduğunu biliyor. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde oyunu değişimden yanakullanacak. Biz de göreve gelir gelmez Sultangazi’de derin yoksulluk ve işsizlikle mücadelemizi başlatacağız.”

Sosyal destekler için özel birim Sosyal desteklerin sayısının artacağını ifade eden CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Epözdemir, daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmak için yeni bir müdürlük oluşturacaklarını söyledi. Epözdemir “Şu anda sosyal destekler birimi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün altında bir şeflik durumunda. Dolayısıyla daha küçük bir bütçeye sahip. Biz bu birimi buradan alıp ayrı bir müdürlük olarak Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuracağız. Seçimden sonra ilk meclis toplantısında gündeme getireceğiz. Bütçesini artıracağız.”
Sosyal destek alan vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaklarını ifade eden Epözdemir “Mevcutta belediyeden destek alan vatandaşlarımız aynı şekilde yardımlarını almaya devam edecek. Biz bu müdürlüğü oluşturduktan sonra çok daha fazla sayıda vatandaşımız temel gıda, yakıt, mobilya desteklerinden yararlanacak.” dedi.
Meslek edindirme merkezi, istihdam ofisleriÖzellikle gençlerin işsizlikle boğuştuğunu dile getiren CHP Adayı, “Gençler arasında işsizlik güvenlik ve asayiş sorunları da yaratıyor. Göreve geldiğimizde meslek edindirme merkezleri kuracağız. Burada sadece gençlere değil her yaştan kadınlara, vatandaşlarımıza ev ekonomisine katkı sunmalarını sağlayacak kurslar vereceğiz. Her mahallede en az bir tane kurs merkezimiz olacak. Bu kurslara katılan vatandaşlar makine dikiş, takı yapımı, pastacılık, otomotiv gibi alanlarda meslek sahibi olacak.”

Yeşil alanlar artacakSultangazi’de yeşil alan ihtiyacının fazla olduğunu belirten Epözdemir “Yeni yeşil alanlar oluşturarak yaşam kalitesini artıracağız. Taş ocaklarından çıkan tozun kent içine girmesini önlemek üzere de projelerimiz hazır. Taş ocağı ile yerleşim alanı arasında ağaçlandırmayı artırarak bir yeşil duvar oluşturacağız.”

“Sultangazi dört dörtlük bir belediye hizmetiyle tanışacak.”

Belediyenin aşevinin kapasitesinin artırılması, İBB desteğiyle yeni kent lokantaları açılması, İETT ile eşgüdümlü olarak hat ve otobüs sayılarının artırılması gibi çok sayıda somut adımı planladıklarını dile getiren CHP Sultangazi Belediye Başkan Ferhat Epözdemir “Önümüzdeki süreçte tüm vaatlerimizi vatandaşlarımızla ve sizlerle paylaşacağız. 31 Mart’ta sonra Sultangazi dört dörtlük bir belediye hizmetiyle tanışacak.” dedi.
“Tapu sorunlarını çözecek, kentsel dönüşümü sağlıklı ve duyarlı bir şekilde yürüteceğiz.”
“İlçemizde yaşanan tapu sorunlarının farkındayız tüm bunları halkımızla uzlaşarak çözeceğiz.” diyen CHP Sultangazi Belediye Başkan Ferhat Epözdemir aynı şekilde kentsel dönüşümde de insan odaklı davranacaklarını belirtti. Kentsel dönüşümün başka amaçlara alet edilmeden vatandaş çıkarı öncelenerek yürütülmesi gerekliliğini vurguladı.

Programa CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren,Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuşİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Sultangazi Belediye Meclis üyesi Belgin Poyraz,Sultangazi Belediye Meclis üyesi  Nevzat Altun,İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis üyesi  Adayları katıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.