Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

CHP’Lİ BAŞKAN ŞAHİN MERAK EDİLEN SORULARI CEVAPLANDIRDI

CHP’Lİ BAŞKAN ŞAHİN MERAK EDİLEN SORULARI CEVAPLANDIRDI
22 Aralık 2020 00:39
1.989

Atatürk Parkı hakkında gerek sosyal medya organlarından gerekse halk arasında yanlış ve eksik bilgi içerikli yorum ve düşüncelerin olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, yapılan her çalışma hakkında vatandaşlarımız bilgilendirme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Açıklamasına; ‘’Biz her zaman gerçeklerden yanayız ve  boş işlerle uğraşmayız” ifadelerini kullanan Başkan Şahin, Bilecik ve Bilecikliler için güzel hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirtti.

“BURADA 39 TANE AĞAÇ VARDI, BUNUN YANI SIRA 119 YENİ AĞAÇ DİKTİK”

İlk olarak Atatürk Parkı’nın yapım aşamasında ağaçların kesildiğine yönelik iddiaların olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, ‘’Burada önceden 39 mevcut ağaç vardı ve biz bu bölgeye 119 tane yeni ağaç diktik. Ayrıca binlerce bitkiyi de toprakla buluşturduk. Atatürk Parkı ile ilgili birinci konu benim en önemsediğim şey yeşil ve parklardır. Bu da zaten böyle bir alanı yandaki Kayı Plaza gibi acayip bir şey yapmak yerine burayı park yaptım. Bu park yapılırken dikkat ettiğim şeyler yeşilin korunması, burada 39 tane ağaç vardı, bu ağaçlar hala burada. Bunu anlamak için, bir ağacı korumak için yaptığımız kafeteryanın mimarisini değiştirdiğimizden anlayabiliriz. Bunun dışında 119 yeni ağaç diktik. Ayrıca 5 bine yakın da bitkiyle donattık.”

‘’ŞU ANKİ OTURMA YERİ MİKTARI ÖNCEKİNİN İKİ KATI’’

Parktaki oturma yerinin az olduğuna dair eleştiriler duyduğunun altını çizen Başkan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘’Projemiz kapsamında daha önceki oturma sayının iki katını biz bugün burada uygulamaya koyduk. ‘Oturma yeri az’ diyorlar, hayır değil, daha önceki oturma sayısında onlar plastik sandalyeydi zaten onun en az iki katı şu an oturma yerimiz var ancak pandemi sebebiyle kafelerin açıklaması yasak olduğu için hazırlanmış olan sandalyeler yerinde duruyor, açıldığı gün hepsi burada mevcut olacaktır. İnsanlar gayet kaliteli sandalyelerde, kaliteli bir ortamda oturacaktır.”

“ATATÜRK PARKI 3 MİLYON 654 BİN TL’YE İHALE EDİLİP YAPILDI”

Atatürk Parkı’nın yapım maliyetine yönelikte konuşan Başkan Şahin, “Burasının yapım fiyatı ile ilgili olarak bir ara 5 milyon,  bir ara 6 milyon 800 bin TL dediler. Herhalde bir dahaki Meclis’te 7 milyon 800 TL olacak söylentileri var. Burası 3 milyon 654 bin liraya ihale edilip yapıldı. Burada her bir madde en kalitesiyle yapılmıştır. Bu fiyat kadar Hamsu projesine harcayanlar düşünsünler.  Yani Meclis’te de söyledim Haziran-Temmuz gibi nasıl fazla harcamalar yapılıyor, nasıl fazladan ihaleler yapılıyor, bunların hepsini ben açıklayacağım,  sakin olsunlar her şey zamanında. Bende bir kuruşa fazla yapılmış hiçbir şey kimse bulamaz, bulursa ben Cumhuriyet Savcılığı’na giderim ama bunu bedavadan söylemeyecekler. Yazılı verecek, yazılı verecek mahkemeleşeceğiz.  Kim fazla nereye harcama yapmış onu hep beraber göreceğiz.

“SADECE PARKIN MERMERİ AFYON’DAN, DİĞERLERİ SÖĞÜT’TEN GELMİŞTİR”

Parktaki mermerlerin Afyon’dan getirildiği yönünde kendisine sorulan soruyu da yanıtlayan Başkan Şahin, sadece yapılan çeşmenin mermerinin Afyon’dan temin edildiğini aktardı.

Başkan Şahin, “çeşmeninkiler traverterdir, Onlar, Afyon’dan gelmiştir. Diğerleri Söğüt’ten getirildi. Heykellerde hayvanları seçmemizin sebebi, heykel falan değil, çocuklar reel olarak hayvanları tanısın. Benim derdim çocuklar, çocuklar daha o heykellerin üzerinde naylon varken fotoğraf çekindiler. Bilecik bölgesindeki en büyük ayı bu olduğu için bire bir buraya yapılmıştır. Yine diğer heykeller içinde geçerlidir, Atatürk heykeli için de geçerlidir, Atatürk heykeli birebir insan boyutundadır ve çocuklar, insanlar Atatürk’ü kendisine yakın hissetsin diye kasti olarak buraya yapılmıştır. Biz reelden yanayız, boş işlerle uğraşmayız. Önemli olan Atatürk’ün boyu falan değildir, önemli olan Atatürk’ün felsefesidir” dedi.

“ÇOCUK PARKINI 10 BİN LİRAYA KENDİ ATÖLYEMİZDE MALETTİK”

Çocuk parkı için aldıkları 200-250 bin lira fiyatın kendilerine çok geldiğini söyleyen Başkan Şahin, çocuklar için yapılan eğlence oyuncaklarının Belediye’nin atölyesinde 10 bin liraya mal edildiğini belirtti.

Çocuk Parkı’ndaki oyuncaklara ilişkin konuşan Başkan Şahin, “Buraya fazla para harcandı diyenler içinde, çocuk parkı için aldığımız fiyatlar 200 ile 250 bin lira arasında değişiyordu. ‘Bu ne kadar pahalı’ dedim. ahşap işi çok pahalı dediler, biz de kendi düzenlediğimiz atölyemizde bunları yaptık, bize toplam maliyeti 10 bin lira oldu” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.