Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

CHP, ŞİŞLİ BELEDİYE MECLİSİ İÇİN GENÇ VE LİYAKATLİ ADAYLARLA YOLA ÇIKTI

CHP, ŞİŞLİ BELEDİYE MECLİSİ İÇİN GENÇ VE LİYAKATLİ ADAYLARLA YOLA ÇIKTI
23 Şubat 2024 19:47
82

HABERMAX. İSTANBUL – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Şişli Belediye Meclis Üyesi aday listesine genç ve liyakatli isimler damga vurdu. Kamuoyunun yakından takip ettiği büyük davaların ünlü avukatı Hüseyin Ersöz, Roman hakları savunucusu ve yönetmen Elmas Arus, ekonomist Oğuz Demir gibi isimler listede yer aldı. Ayrıca listede genç ve kadın aday sayısının yüksek olması da dikkati çekti.

CHP, Şişli Belediye Meclis Üyesi adayları listesini İlçe Seçim Kuruluna teslim etti. Şehir Plancısı Resul Emrah Şahan’ı Şişli Belediye Başkan Adayı olarak gösteren CHP, belediye meclis üyesi listesinde değişim rüzgarları estirdi. İlçe meclisi için 33 asil aday 3 de kontenjan aday belirlendi. Listede ağırlıklı olarak genç adaylara yer verildi. Mevcut belediye meclis üyeleri arasından sadece Nurettin Tan ile Erdal Yalçın listede kendilerine yer buldu.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARININ  ÜNLÜ AVUKATI SİYASETE GİRDİ

Listede en çok dikkati çeken isim Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda önemli isimlerin avukatlığını üstlenen Hüseyin Ersöz oldu. Ceza hukuku ve idari hukuk alanında uzmanlığa sahip olan Ersöz, 2006’dan bu yana İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapıyor.

SİYASET VE EKONOMİ GÜNDEMİNİN NABZINI TUTAN DEMİR LİSTEDE

Ekonomist ve akademisyen Doç. Dr. Oğuz Demir ise CHP Şişli meclis üyesi adayı olarak 5’inci sıradan listeye girdi. Sözcü TV’de hafta sonları yayınlanan  “Son Söz” adlı programla ekonomi ve siyaset gündeminin nabzını tutan Demir, reytingi yüksek programlara imza atarak adını duyurdu.

YÖNETMEN ELMAS ARUS ROMAN HAKLARINI MECLİSTE SAVUNACAK

Roman hakları için çalışan ve aynı zamanda Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin de Başkanlığını yürüten ödüllü yönetmen Elmas Arus, Şişli CHP’den belediye meclis üyesi adayı oldu. “Mezopotamya’nın Kayıp Halkı”, “Dergaha Yolculuk”, “Kaçak Hayatlar”, “Göçün Türküsü” belgesellerinin yanı sıra birçok sosyal içerikli belgeselin yönetmenliğini ve danışmanlığını yapmıştı.

Listede yer alan isimlerden Talin Ergüneş Gazel ise Pangaltı Mıhitaryan Manastır Mektebi Vakfında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmekte. 1977 doğumlu olan Gazel, ekonomik, kültürel, ekolojik ve eğitimsel yönlerden çalışmalarıyla da biliniyor.

Meclis üyesi adayları listesinin 4. sırasından aday gösterilen bir diğer genç isim ise Elif Fındıkoğlu. Fındıkoğlu, bir süre Roma La Sapienza Üniversitesi’nde planlama eğitimi aldıktan sonra İTÜ’de Şehir ve Planlama Bölümü’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek lisansını tamamlayan ve ardından 2014 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde kurulan Kent Suçları Kurulu’ndaki çalışmalarıyla dikkati çekti.

Öte yandan listedeki adayların yarısına yakınının kadın olması ve seçilecek yerlerden aday gösterilmesi dikkati çekti. 2019’daki yerel seçimde CHP’den 8 kadın belediye meclis üyesi seçilmişti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.