Dolar 32,2702
Euro 35,0972
Altın 2.471,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

CHP listesinden meclise giren Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, AK Parti İBB adayı Murat Kurum’u desteklediğini açıkladı.

CHP listesinden meclise giren Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, AK Parti İBB adayı Murat Kurum’u desteklediğini açıkladı.
10 Şubat 2024 23:33 | Son Güncellenme: 10 Şubat 2024 23:35
777

HABERMAX. CHP listesinden meclise giren Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’u desteklediğini açıkladı.

Temurci, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
  • “Uzun süredir üzerinde düşündüğüm bir kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin adayı Murat Kurum’u destekleme kararı aldım.”
  • “Bu kararımı alırken İstanbul’un menfaatlerini ve geleceğini göz önünde bulundurdum. Murat Kurum’un İstanbul’u daha iyi bir şehir yapacak kapasitede ve vizyona sahip olduğuna inanıyorum.”
  • “Biliyorum ki bu kararım bazı çevrelerde şaşkınlık yaratacak. Ancak ben siyasi hesaplar gütmeden, İstanbul’un menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi tercih ediyorum.”

Temurci’nin bu açıklaması, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı. CHP’den tepki gösterenler olurken, AK Parti ise bu desteği memnuniyetle karşıladı.

Temurci’nin açıklamasında dikkat çeken bazı noktalar şunlar:

  • Temurci, AK Parti’ye oy verme çağrısı yapmadı, ancak Murat Kurum’u desteklediğini açıkladı.
  • Temurci, bu kararını İstanbul’un menfaatleri ve geleceği için aldığını söyledi.
  • Temurci’nin bu kararı, CHP’de bir ayrışmaya yol açabilir.

Selim Temurci’nin bu hamlesi, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını daha da heyecanlı hale getirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.