Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

CHP İstanbul Milletvekili Tekin Yargı kararı yine yok sayıldı: iktidar salgını fırsata çevirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Tekin Yargı kararı yine yok sayıldı: iktidar salgını fırsata çevirdi.
12 Nisan 2020 11:32 | Son Güncellenme: 12 Nisan 2020 11:48
440

AHA.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yargının Tuzla ilçesinde iller bankası mülkiyetinde bulunan deniz kıyısındaki 50 bin metrekarelik alanın yapılaşmaya açılmasına ilişkin ‘iptal’ kararını yok saydı. Planla dev arazi imara açıldı. CHP’li Tekin, “ iktidar, salgın günlerinde bile talana devam ederek tarihe geçti” dedi.

Konuya ilişkin Meclise soru önergesi veren Tekin, söz konusu planla birlikte bakanlığın ‘çevre ve insanlık suçu’ işlediğini söyledi. Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Tekin şöyle konuştu: “Kente ihanete devam ediliyor. Salgın günlerinde bile talana devam ederek tarihe geçecek bir iktidarla karşı karşıyayız. Tüm ülke virüs belasıyla uğraşırken, bizi yönetenlerin derdinin hala rant olması tüyler ürpertiyor. Betonlaştırma politikasında ısrar eden ve yasaları yok sayan iktidar, yaşam alanlarını teker teker yok ediyor.” Dedi.

RANT SALGINI HIZ KESMİYOR..

CHP’li Tekin, Tuzla ilçesinde deniz kıyısında bulunan 50 bin metrekarelik alanı, yargının daha önce verdiği iptal kararına rağmen yapılaşmaya açabiliyorlar. Ülkemizde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, İstanbul’un ölüm fermanı olacak bu tür projelere devam eden iktidar resmen insanlık suçu işliyor.” Dedi
Tekin, sözlerini şöyle devam etti “Yasalara aykırı olduğu mahkemece de tescillenen bu planlar kamu yararı taşımıyor. Plan, şehircilik ilkelerine ve imar yasalarına da aykırı. Dolayısıyla bu planlara kabul etmiyoruz. Tüm ülke salgına ve iktidarın salgın karşısındaki basiretsizliğine kilitlenmişken, birilerinin bu krizi fırsata çevirme gayreti kabul edilebilecek bir durum değildir. Olası bir Marmara depreminde toplanma alanı olarak ihtiyaç duyulan bu kamu alanı ticari bir anlayış ile betonlaştırılıyor ve bölgeye yeni bir yapı ve nüfus yoğunluğu getirilerek kenti adeta yaşanmaz kılmaktadır. ”Talebimiz odur ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı en azından böyle günlerde İstanbul’un planlarından elini çekmesidir. Bu tür planlardan vazgeçilmelidir” dedi.
Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yöneltti:

Bu bağlamda;
1- Memleket virüs salgınıyla uğraşırken, Bakanlığınızın, İstanbul’da kamusal alanları ranta dönüştürme fırsatçılığını nasıl açıklıyorsunuz?
2- Mahkeme tarafından, İmar ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılan bu plan için daha önce ‘yürütmeyi durdurma’, ardından da ‘iptal’ kararı verilmesine rağmen neden bu kadar ısrarcısınız?
3- Olası bir Marmara depreminde toplanma alanı olarak ihtiyaç duyulabilecek bu alanının ticari bir alana dönüştürülmesinde, hangi kamu yararı görülmüştür?
4- Bölgeye yeni bir yapılaşma getirerek kenti adeta yaşanmaz kılacak bu plan değişikliği sonucunda oluşacak yen nüfus yoğunluğu hesaba katılmış mıdır?

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.