Dolar 34,2376
Euro 37,0360
Altın 3.014,71
BİST 8.843,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 19°C

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Sert Tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Sert Tepki
22 Ekim 2024 15:23
54

HABERMAX. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ın Meclis’e getirilmesine yönelik yaptığı çağrıya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, “Görülüyor ki kapalı kapılar ardında müzakereler yapılıyor. ‘Öcalan Meclis’e gelsin’ diyorlar. Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, kan akmayacaksa bununla ilgili söz söyleyen herkes kıymetlidir” dedi.

Özel, Bahçeli’nin açıklamalarının geçmişte yapılan hataların tekrarı olduğunu belirterek, “Devlet Bey’in açıklaması Meclis’i dışlamaktır. Ne yapılacaksa Meclis’te yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Bu sözler, siyasi arenada tartışmalara yol açarken, bazı isimlerin Özel’i eleştirdiği görüldü.

Siyasi Eleştiriler ve Tepkiler

Özel’in açıklamaları, Bahçeli’nin önerisinin ardından gelen tepkiler arasında öne çıktı. Bazı siyasi isimler, Özgür Özel’in sözlerini eleştirerek, bu tür ifadelerin daha fazla gerginliğe yol açabileceğini dile getirdi. Özel’in “terörün bitmesine tam destek vereceğiz” ifadesi, destek bulsa da bazı kesimlerce sorgulanmaya başlandı.

Özel’in bu sözleri, kamuoyunda geniş yankı buldu. Özellikle şehit aileleri ve güvenlik güçleri tarafından yapılan eleştiriler, CHP’nin bu konudaki tutumunu sorguladı. Siyasi analistler, bu durumun muhalefetin birlikteliğine zarar verebileceğine dikkat çekti.

Sonuç Olarak

Özgür Özel’in açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadelesinde hassas bir dönemde yapıldı. Bahçeli’nin önerisinin tartışmalara yol açması ve Özel’in yanıtı, siyasi iklimi daha da gerdi. Meclis’te yapılacak tartışmaların nasıl bir yön alacağı merakla bekleniyor.

Paylaşın:
ETİKETLER: , ,
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.