Dolar 32,2696
Euro 34,7754
Altın 2.410,95
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Cemal Enginyurt: “Yeni Bir Anayasa’ya Değil, Milletin Dertlerine Çare Bulunmalı”

Cemal Enginyurt: “Yeni Bir Anayasa’ya Değil, Milletin Dertlerine Çare Bulunmalı”
23 Kasım 2023 21:36
108

HABERMAX.TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cemal Enginyurt, son açıklamasında Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacından ziyade, milletin günlük yaşamındaki sorunlara odaklanılması gerektiğini belirtti. Enginyurt, anayasa meselesini bir kenara bırakarak, milletin karşılaştığı zorluklara çözüm getirilmesi çağrısında bulundu.

Enginyurt’un açıklamalarına göre, ülkenin temel sorunlarının, halkın yaşamını doğrudan etkileyen konulardan kaynaklandığına vurgu yapıldı. Yeni bir anayasanın öncelikli olarak bu sorunlara çözüm üretmeye odaklanması gerektiğini belirten Enginyurt, mevcut anayasanın revize edilmesi yerine, milletin taleplerine daha hızlı ve etkin bir şekilde yanıt verilmesi gerektiğini savundu.

Açıklamasında, “Anayasa maddeleri yerine, vatandaşların ekonomik sıkıntılarına, sağlık hizmetlerine, eğitime ve diğer temel konulara odaklanmalıyız. Milletin dertlerine çare bulmak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımak için önemli bir adımdır.” diyen Enginyurt, siyasi gündemin öncelikle halkın yaşam standardını yükseltmeye yönelik politikalara odaklanması gerektiğini belirtti.

Bu açıklamalar, siyasi çevrelerde yeni bir anayasa tartışması sürerken, Enginyurt’un vurgusuyla milletin günlük yaşamındaki sorunlara dikkat çekilmesi üzerine şekilleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.