Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

CEM AVŞAR, HATAY’DAN DEPREMZEDELER İÇİN SESLENDİ:

CEM AVŞAR, HATAY’DAN DEPREMZEDELER İÇİN SESLENDİ:
24 Ekim 2023 11:30
90

“Hâlâ çadırda yaşayan vatandaşlarımız var; eğitimde, sağlıkta sorunlar devam ediyor” Hatay’dan bir video yayınlayan DEVA Partili Milletvekili Cem Avşar, şehirdeki depremzedelerin eğitim, sağlık ve barınma gibi konularda yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi. Avşar, “Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.

DEVA Partisi’nin “Cumhuriyetin 100. yılı” programı kapsamında Genel Başkan Ali Babacan ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’a giden heyette bulunan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, depremin üzerinden 9 aydan fazla süre geçmesine rağmen halen devam eden aksaklıkları ve depremzedelerin yaşadıkları zorlukla yayınladığı video ile gündeme getirdi.

Avşar, şöyle konuştu:

‘Hatay, deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bırakmış’

“6 Şubat’ta depreme en fazla kayıp verdiğimiz illerin başında gelen Hatay’dayız. Hatay, deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bırakmış durumda.”

‘Hâlâ çadırda yaşamaya çalışan insanlar, okula gidemeyen çocuklar, sağlık hizmeti alamayan hastalar var’

“Burada hâlâ çadırda yaşamaya çalışan insanlar, okula gidemeyen çocuklar, sağlık hizmeti alamayan hastalar var. Konut yapımı bir sorun, vatandaşların yapılan konutlara verecek parası olmaması başka bir sorun. Hasarlı yapıların yıkım çalışması hala devam etmekte ve bu, beraberinde birçok sorun yaratıyor.”

‘Meclis komisyonuna gelecek deprem yasasında bu sorunlar ne kadar var göreceğiz’

“Esnafa, çiftçiye uygulanan destek yeterli değil. Vatandaşın ödemelerinin ertelenmesi ve faiz işletilmemesi gerekiyor. Meclis komisyonuna gelecek deprem yasasında bu sorunlar ne kadar var göreceğiz. Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.