Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Çekerek Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Çekerek Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
28 Ekim 2022 13:44 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2022 13:50
187

HABERMAX.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaş’ımızın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer Cumhuriyet’le taçlandırılarak  tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet idaresi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.
Milletimiz bağımsızlık ve özgürlüğü tehlikeye düştüğünde hiçbir fedakârlıktan kaçınmaksızın canını ortaya koyarak vatanımıza sahip çıkmış, kendi iradesini boyunduruk altına almak isteyenlere karşı dimdik durarak gerekli dersi vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en önemli göstergesidir.

Bu ülkenin ortak geçmişini ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, Cumhuriyeti ve bu cennet misali vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillere olan borcumuzdur.
Bizlerin ve gelecek nesillerin önemli görevi; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor bu vatanın savunmasında mücadele eden gazilerimize şükranlarımı sunuyor Cumhuriyetimizin 99. yılında aziz milletimizin Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.