Dolar 32,2132
Euro 35,0172
Altın 2.463,99
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

BÜYÜK HEKİMOĞULLARI HALKA ARZ İÇIN SPK’YA BAŞVURDU

BÜYÜK HEKİMOĞULLARI HALKA ARZ İÇIN SPK’YA BAŞVURDU
23 Mayıs 2023 14:43
166

HABERMAX. Türkiye’nin önde gelen endüstriyel un üreticisi Büyük Hekimoğulları, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya başvurdu. Ahlatcı Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda Büyük Hekimoğulları’nın çıkarılmış sermayesi, 530 milyon liradan 655 milyon liraya artırılacak. Şirket; halka arzdan elde edilecek kaynağın bir bölümünü güneş enerjisi santrali yatırımına ayıracak.

1985 yılında kurulan ve İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yayınladığı “Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu” arasında yer alan Büyük Hekimoğulları, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya başvurdu.

Ahlatcı Yatırım liderliğinde sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda, Büyük Hekimoğulları’nın çıkarılmış sermayesi 530 milyon liradan 655 milyona artırılacak. Büyük Hekimoğulları Un Yönetim Kurulu Üyesi Utku Hekimoğlu, ‘’Halka arz edilecek 125 milyon liralık nominal değerli paylar dışında, mevcut ortaklara ait ve nominal değeri 40 milyon lira olan paylar da ortak satışı kapsamında halka arz edilecek. Halka arzdan elde edilecek kaynağın Güneş Enerjisi Santrali (GES) Yatırımı, İlave Hammadde Deposu Kapasite Artışı Yatırımı, Makine ve Teçhizat Yatırımı ile İşletme sermayesi finansmanında kullanılması planlanıyor’’ dedi.

Yıllık Üretim Kapasitesi 313 bin 750 Ton

Merkezi Konya’da bulunan Büyük Hekimoğulları, yıllık 313 bin 750 ton üretim kapasitesine sahip. 12 bin 197 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 15 bin 756 metrekare alan üzerinde üretimini gerçekleşitren şirketin, aynı zamanda 60 bin ton buğday depolama alanı ve 3 bin ton un silosu stok kapasitesi bulunuyor.

Aktif Büyüklüğü Son Bir Yılda 3 Kat Arttı

Kuantum Araştırma tarafından hazırlanan “Endüstriyel Un Kullanımı, Marka ve Tercih Araştırması” raporuna göre Büyük Hekimoğulları markaları Türkiye’de yüzde 58,3 marka bilinirliği ile 4’üncü sırada, kullanımda ise 3’üncü sırada olmak üzere yüksek tanınma ve beğeni kategorisinde yer alıyor. Büyük Hekimoğulları, 2022 yılında bir önceki yıla göre aktif büyüklüğünü yaklaşık yüzde 295, toplam satış hasılatını da aynı dönemde yaklaşık yüzde 225 artırmayı başardı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.