Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bolu’dan Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyelilere ücretsiz otobüs desteği

Bolu’dan Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyelilere ücretsiz otobüs desteği
28 Şubat 2020 16:29
420

AHA.Bolu Belediyesi, Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeliler için ücretsiz otobüs kaldıracak.  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentteki Suriyelilerin sınır şehir Edirne’ye nakillerini üstlendiklerini belirterek, “Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne bizzat başvurabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye nakillerini gerçekleştirmeye hazırız.” dedi.

Suriye rejim güçlerinin İdlib’deki Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye, AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldı. Kararın ardından çok sayıda mülteci Türkiye’den ayrılmak için sınıra yönelirken, Bolu Belediyesi de Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için otobüs kaldırma kararı aldı.

Hain saldırının ardından bir açıklama yapan ve Türk milletine baş sağlığı dileyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Dün gece Suriye’de muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik ağır bir saldırı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da bir an önce şifa bulmalarını temenni ediyorum” dedi.

“Sayı ne kadar olursa olsun nakillerini gerçekleştireceğiz”

Özcan sözlerinin devamında, tüm Türkiye’nin yüreğini yakan acı haberin ardından acil güvenlik toplantısında alınan karara değinerek, “Bu hain saldırıdan sonra hükümetimiz sınır kapılarının mülteciler için açıldığını duyurdu. Biz de arkadaşlarımızla çalıştık. Bolu’daki mültecilerin sınır şehri Edirne’ye ulaşabilmeleri için ücretsiz otobüsler kaldırma karar verdik. Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne bizzat başvurabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye nakillerini gerçekleştirmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.