Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
BİST 9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BİTMEYEN SEVDANIN ADIDIR CUMHURİYET

BİTMEYEN SEVDANIN  ADIDIR CUMHURİYET
30 Ekim 2022 19:02 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2022 19:03
149

HABERMAX.Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, “Cumhuriyet, bir milletin adeta yeniden var olduğu kutsal vatan toprağındaki, hiç bitmeyecek sevdanın adıdır” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle, AGSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Erdoğan, “En Büyük Bayramımız kutlu ve mutlu olsun” diyerek, yüreklerdeki Cumhuriyet coşkusunun artarak devam edeceğine vurgu yaptı.

Erdoğan’ın AGSYD adına yaptığı açıklama aynen şöyle:

Bundan tam 99 yıl önce güzel ülkemiz emperyalist ülkelerce işgal edilmiş, milletimiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı kurtuluş ateşi, Anadolu’yu baştan başa sarmış, Türk Milleti’ni tek bir yumruk haline getirmişti.

Tam anlamıyla bir kurtuluş destanı yazarak, muhteşem bir mücadele veren kahraman halkımız sonunda Büyük Zafer’e ulaşmıştı.

3 yıl süren Kurtuluş Savaşı sonrasında küllerinden yeniden doğarak bağımsızlığını ilan eden Türk Milleti için yeni bir süreç başlamıştı.

Tarih 29 Ekim 1923’ü gösterdiğinde, ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni kurulan Türkiye Türk Devleti’nin adının Türkiye Cumhuriyeti, idare şeklinin de Cumhuriyet olduğunu açıklıyordu.

İşte o gün Cumhuriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bütün dünyaya haykırıldı. Cumhuriyetin ilanını, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Ulusundur’ diyerek Dünyaya duyuran Büyük Atatürk, aynı zamanda bugünün, Türk Milleti için ‘En Büyük Bayram’ olduğunu ilan etti.

Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği olarak Cumhuriyetimizin 99. Gurur Yılı’nı yürekten kutluyoruz. Cumhuriyet ile birlikte yeniden özgür ve bağımsız bir devlete kavuştuğunun bilincinde olan milletimize daha nice coşku ve onur dolu kuruluş yıldönümleri diliyoruz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.