Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

BitMEX CEO’su Stephan Lutz: Makroekonomik beklentiler piyasaları desteklemeye devam ediyor!

BitMEX CEO’su Stephan Lutz: Makroekonomik beklentiler piyasaları desteklemeye devam ediyor!
13 Haziran 2023 09:58
106

HABERMAX.Uzmanlar, makroekonomik beklentilerin kripto para birimlerinin geleceğine ilişkin olumlu sinyaller verdiğini değerlendiriyor. Fed’in faiz oranlarını düşürmesiyle özellikle kripto para piyasalarında ciddi dalgalanmalar bekleniyor. Global kripto para borsası BitMEX’in CEO’su Stephan Lutz, makroekonomik beklentilerin piyasalara muhtemel etkilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Enflasyonla mücadele etme noktasında Fed tarafından takip edilen sıkılaştırıcı para politikaları sebebiyle faiz oranları ciddi bir oranda artırılmıştı. Ancak yakın dönemde enflasyonun kontrol altına alınmaya başlanmasıyla birlikte faiz politikalarının değişeceği yönünde beklentiler bulunuyor. Diğer bir yandan, mevcut konjonktürdeki makroekonomik beklentilerin de kripto para piyasalarını destekleyecek yönde ilerlediği konuşuluyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BitMEX CEO’su Stephan Lutz görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

“Fed özellikle pandemi döneminde yaşanan aksaklıklardan kaynaklı olarak artan enflasyon oranlarını durdurmak amacıyla ciddi mesai harcıyor. Bu hedefle bir süredir takip edilen sıkılaştırıcı para politikalarının da sonuç vermeye başladığı görülüyor. 2022 ortalarına baktığımızda ABD’de yüzde 9,1 ile tepe noktasına ulaşan enflasyon oranları kademeli olarak yükseltilen faiz oranları ve paralelindeki destekleyici önlemlerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bu doğrultuda faiz oranları 0,25 seviyelerinden 5,00-5,25 seviyelerine kadar yükseltildi. Ancak ilerleyen dönemde bu politikalardan uzaklaşılması ve kademeli düşüşlerin gerçekleşmesiyle yatırımcılar için farklı bir piyasa ortamı oluşabilir.

Faiz oranları ve yatırım eğilimleri 

Faizin yüksek olduğu bir finansal seyirde yatırımcıların belli başlı eğilimleri olabiliyor. Böylesi bir konjonktürde piyasalardaki yatırımcılar, özellikle faiz getirisinin artmasıyla birlikte mevcut varlıklarını faiz getirisine odaklanacak şekilde konumlandırabiliyor. Tüm bunların sonucu olarak hem kripto para piyasalarına nakit girişinde ciddi bir yavaşlama görülüyor hem de piyasalarda durağan bir dönemin kapısı aralanıyor.

Makroekonomik gelişmeler ve kripto para piyasaları 

Önümüzdeki sürece ilişkin makroekonomik beklentiler piyasaları desteklemeye devam ediyor. Bir süredir uygulanan sıkılaştırıcı para politikalarından elde edilen kazanımların yeterli bulunması hâlinde hem yılın son periyodunda hem de 2024’ün ilk döneminde faiz oranlarında kademeli düşüşler yapılması muhtemel görünüyor. Bu durum yatırımcıların farklı finansal enstrümanlara yatırım yapmaya yönelmesini ve geleneksel para piyasalarından çıkış yapılarak alternatif piyasalara geçişin hızlanmasını sağlayabilir.

Yatırımcıların yüksek gelir beklentileri 

Daha yüksek getiri elde etmek isteyen yatırımcılar, önemli fiyat artışı potansiyeline sahip kripto birimlerine yönelebilir. Böylelikle kripto para piyasaları alternatif yatırım fırsatları arayan yatırımcıları çekebilir. Artan talep potansiyel olarak kripto para birimlerinin fiyatlarını da artırabilir.

Tüm bunlar ışığında, faiz oranlarının düşmesi beklentisinin gerçekleşmesi, yatırımcıları varlıklarını daha volatil olan ve hızlı kâr potansiyelleri ile bilinen kripto para birimlerine tahsis etmeye yönlendirebilir. Bu sayede, piyasalarda alım satım faaliyetlerinin artmasıyla fiyat hareketliliğin hız kazandığı bir piyasa görebiliriz.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.