Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı Yapıldı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı Yapıldı
14 Mart 2020 05:19 | Son Güncellenme: 14 Mart 2020 05:42
370

AHA.Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yürütme Kurulu Toplantısı, Nevşehir’de yapıldı. UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin başkanlığını yürüten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2014 yılının Kasım ayında kurulan UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin ırk ve cinsiyet eşitliğini sağlama ve uluslararası hukuka aykırı olan her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etme yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Seçer, “Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla çalıştaylar yapacağız. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” dedi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı Yapıldı

Göç Küresel Görev Gücü’nün kurulduğunu da kaydeden Seçer, “Göç Küresel Görev Gücü, imzalanan deklarasyondaki taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla bir takip mekanizması olarak kurulmuştur. Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir” diye konuştu.

Başkan Seçer, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin başkanlığını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğünü, komitenin eş başkanlarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ürdün İrbid Büyükşehir Belediyesi, Lübnan Saida Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi olduğunu kaydetti.

“Herkes için toplum”

Sosyal içermenin, her bireyin haklarının, sorumluluklarının ve üstlendikleri rollerin saygıyla kabul gördüğü “Herkes için toplum” vizyonunu temsil ettiğini vurgulayan Seçer, “Toplumsal dışlanma ise bireyleri saygınlık, güvenlik ve daha iyi bir yaşam sürme fırsatından alıkoyabiliyor. Bu nedenle, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nde tüm üyelerimizi, toplumdaki bütün dezavantajlı grupları içerecek ve kimseyi geride bırakmayacak şekilde politikalar ve faaliyetler geliştirmeleri için teşvik ediyoruz” dedi.

“Suriyeli mülteci göçü gündemimizde”

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin göç konusuna büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Seçer, “Yerel yönetimlerin göç politikalarını geliştirmelerine destek olmak amacıyla ilgili paydaşlarla işbirliği içinde yürüttüğümüz projeler ve çalıştaylar yer almaktadır. Ayrıca, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’daki Suriyeli mülteci akınının yönetiminde belediyelerin rolü üzerine de araştırmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar bu araştırmalar 2013, 2016 ve 2019 yılları olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirildi. Bu yıl, göç birimlerinde çalışan belediye personellerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla, Akdeniz Şehirler Arası Göç Projesi (MC2CM), Akdeniz Entegrasyon Merkezi (CMI) ve UCLG ile işbirliği içerisinde çeşitli çalıştaylar düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylar deneyim alışverişi, teknik eğitim ve saha ziyaretleri üzerinde yoğunlaşacak” dedi.

“Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini Mersin yapıyor”

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin, gerçekleştirilen son Başkanlık Divanı Toplantısı’nda komite bünyesinde ‘Göç Küresel Görev Gücü’ oluşturulmasının oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Başkan Seçer,  2019 yılının Kasım ayında, Gaziantep’te düzenlenen Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu’nda resmi olarak Göç Küresel Görev Gücü’nün kurulduğunu kaydetti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Göç Küresel Görev Gücü, imzalanan deklarasyondaki taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla bir takip mekanizması olarak kurulmuştur. Göç Küresel Görev Gücü’nün siyasi liderliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi üstlenecektir. Ayrıca, birkaç gün önce, UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi ile işbirliği içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir video hazırladık. Belediye başkanlarının, bu konudaki görüş ve önerilerini yansıtan ifadelerini içeren kısa bir kampanya videosu oldu. Konuşmamı sonlandırırken, tüm üyelerimize, güçlerini birleştirmeleri ve hep birlikte tüm toplumsal grupların hayata daha sağlıklı katılımını sağlamaları çağrısında bulunmak istiyorum.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.