Dolar 32,3584
Euro 34,7425
Altın 2.395,59
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bayrama sayılı günler kala Yenimahalle’de Kurbanlıklar Alana İndi

Bayrama sayılı günler kala Yenimahalle’de Kurbanlıklar Alana İndi
3 Temmuz 2021 18:23 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2021 19:24
238
AHA.Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı hareketli günler yaşıyor. Yakacık, 238 Çadırla Hizmet Verecek
Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar, satış alanındaki yerlerini aldı. Bu yıl238 çadır, 6 bin 500 büyükbaş, 7 bin 500 küçükbaş olmak üzere 14 bin kurbanlığın olduğu Yakacık’ta vatandaşlar, seçtikleri kurbanlıklar için satıcılar ile pazarlığa oturdu.

Pandemi kurallarına uygun bayram

Bayram süresince pandemi kurallarına uygun olarak hizmet verecek alanda,çadırlar 3 metre mesafe aralığına kuruldu ve bu yüzden de yüzde 50 kapasiteyle en fazla 238 çadırla hizmet verilecek.

Her ayrıntı düşünülerek hazırlanan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda belediye ekipleri hazır bekliyor. Bu kapsamda kurbanlık alanına getirilen hayvanları taşıyan araçlar, alan girişinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Gebe ve damızlık kurbana izin yok

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu kurban yerinde, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmiyor.

7/24 hizmet

Mescitten, kafeteryaya ve duşlara kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü kurban yerinde, temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken; alanda koku olmaması için de sürekli ilaçlama yapılıyor. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet veriyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Her yıl olduğu gibi bu bayram da Yakacık’ta sağlıklı koşullar altında hem satış hem de kesim yapılacak. Yakacık, Ankara’nın en büyük ve en hijyenik kurban kesim ve satış yerlerinden biri. Kurbanlıklar, işinin ehli kasaplar tarafından dini vecibelere uygun olarak kesilecek ve 5 dakika gibi kısa bir sürede vatandaşımıza teslim edilecek. Şimdiden vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum ve huzurlu bir bayram geçirmelerinitemenni ediyorum” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.