Dolar 32,2550
Euro 35,0219
Altın 2.465,84
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Battal İlgezdi, Ataşehir ile ilgili iddiaları yanıtladı

Battal İlgezdi, Ataşehir ile ilgili iddiaları yanıtladı
22 Ocak 2019 19:48 | Son Güncellenme: 22 Ocak 2019 22:31
564
AHA.Battal İlgezdi: “İnsanların gönül gözü kör olunca bir şey görmüyor. Birilerini karalamakla siyaset yapılmaz.”

İsmail Erdem yapmış olduğu basın toplantısında; Sancaktepe Planlarını 5 ay gibi kısa bir sürede çıkarttıklarını, 10 yıldır Ataşehir planları çıkmamışsa bu takipsizlikten, becerisizlikten ve diyalogsuzluktan kaynaklıdır şeklinde ifadeler kullanmıştı.

“İNSANLARIN GÖNÜL GÖZÜ KÖR OLUNCA BİR ŞEY GÖRMÜYOR”

İstanbulum Gazetesi’ndeki habere göre; Battal İlgezdi iddialarla ilgili olarak; “İnsanların gönül gözü kör olunca bir şey görmüyor. Birilerini karalamakla siyaset yapılmaz. Eğer bu işe girersek çok söyleyeceğim söz var. Daha öncede söyledim. Ben siyaseti kişi üzerinden yapmıyorum.  AK Parti’nin adayı 30 yıllık Ataşehirli değil mi? Çamur deresinde geziyordu. Çöpü haftada bir kez alınıyordu. Sürekli Ataşehir 10 yıl geriye gitti diyorlar. Neyi geriye gitmiştir. Dünyadan bihaber yaşıyorlar. Açıkçası görmek istemedikleri için görmüyorlar oda onların sorunudur” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Ataşehir ’de bir türlü çıkmayan planlarla ilgili dile getirilen AK Parti Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in iddialarına yönelik yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:

“ÖNCE İPTAL EDİLEN PLANLARIN HESABINI VERSİNLER”

İlgezdi; “İmar planları Büyükşehir Belediyesi’nin elinde.  Önümüzdeki seçimde İstanbul Büyükşehir’i CHP alsın ben 5 ay değil 1 ayda plan çıkaracağım. Bu iş kapıda yatmakla olmaz. Akıl ve beyinle olur, mantıkla olur.  Ataşehir Belediyesi üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.  Ben ve arkadaşlarım planlar çıksın diye Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptık.  Dört yıl Kadir Topbaş’tan randevu alamadım.  Büyükşehir, planları çıkarmışta biz mi engelledik. Planlar siyaseten baskı olarak uygulanmıştır. Gelinen noktada tablo belli.  AK Parti ve CHP Meclis Üyeleri, Yenisahra ve Barbaros Mahallelerin planlarını 1/5000 lik planlara uygun 1/1000 lik planları oybirliğiyle kabul ederek Büyükşehir’e gönderilmiş ve 6 ay bekletilerek planların iptal edilmesine neden olmuşlardır.  Önce bunun bir hesabını versinler” diye konuştu.“BEN HESABIMI ATAŞEHİR HALKINA VERİRİM”

İlgezdi açıklamalarına şöyle devam etti: “Burada siyasi olarak bir baskı aracı uygulanıyor. Sahaya inince bunları rahat konuşacağız ve herkes eteğindeki taşları dökecek..  Eğer iş soru cevap şekline dönerse, işler farklı yönlere çekilirse bizimde konuşacak çok şeyimiz var gerekirse söyleriz.  Daha öncede söyledim. Kişiler üzerinden siyaset yapmıyorum. Ben Ataşehir Belediye Başkanıyım.  Benim hesap vereceğim kişi AK Parti Belediye Başkan Adayı değildir. Ben hesabımı Ataşehir halkına veririm. 31 Mart akşamı da vereceğim hesabın sonucunu alacağım.”

“RAKAMLA DEĞİL BELGE İLE KONUŞACAĞIZ”

‘Halep orda arşın burada.  Yenisahra, Barbaros, Mustafa Kemal, Âşık Veysel ve Yeniçamlıca planları niye yapılmadı? Diyelim ki ben bu planları yapmadım. Yeniçamlıca ve Ümraniye’den gelen diğer Mahalleler ile Ferhatpaşa Mahallesini 10 yıl kim yönetti?  Ak Parti yönetmedi mi? Neden bu sorunları çözmediler?  Ben Belediye Başkanı olduğum zaman buranın altyapısı, yolları ve parkları yoktu.  Kaderine terk edilmiş bir şekilde hiçbir şeyleri yoktu. Bakın insanlar şimdi rahat bir şekilde yollarda yürüyor, parklarda spor yapıyor’ diyen İlgezdi; “Evet, imarı çözemedik çünkü Büyükşehir çözmedi. TOKİ ayrı söz verdi çözmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı geldi söz verdi çözemedi. Dönemin Belediye Başkanı Kadir Topbaş söz verdi çözmedi.  Size samimi bir şey söylüyorum bu işi çözse çözse ancak Battal İlgezdi ve arkadaşları çözer. Çünkü planlarla ilgili herkesin kafasında bir hesap var. Benim kafamda hiçbir hesap yok. Yenisahra planlarını ben kapalı kapılar ardında değil halkla birlikte yaptım. Tekrar söylüyorum Büyükşehir’i aldığımızda 1 ay içinde Ataşehir’in planlarını yapacağım. Konuşulacak çok şey var. Seçime 3 aydan az bir süre kaldı. Her şeyi konuşacağız. Belediyenin borçlarını konuşacağız, algıyı konuşacağız. İş o noktaya geldiğinde rakamla değil belge ile konuşacağız” şeklinde ifade etti.“BEN KİŞİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAM”

İsmail Erdem’in Ataşehir’i 10 yıl önce nasıl bıraktıysam öyle duruyor iddialarına cevaben konuşan İlgezdi şunları söyledi: “Haftalarca çöpü alınmayan mahalleler burada. Gitsinler mahalle halkına sorsunlar. Ferhatpaşa ve Yeniçamlıca mahallelerinde haftada bir, Mustafa Kemal mahallesinde de 15 günde bir çöp topluyorlardı.  Hiçbir şey yapmadıysak da günlük çöpleri alarak insanların kapısının önünü temizliyoruz. Ataşehir’de ortak bir anlayış ve yaşam var. Kendi yönettikleri kentlere baksınlar.  Benim belediyemde AK Partili, MHP’li ve CHP’li türbanlı, türbansız herkes çalışıyor. Onun Belediyesinde bir tane CHP’li çalışıyor mu? Öyle ulu orta algı yaratarak konuşmakla olmaz. Tekrar söylüyorum. Ben kişiler üzerinde siyaset yapmam. Bu bir yarıştır. Birbirimize saygılı davranırsak o saygı çerçevesinde bu süreci birlikte götürürüz. Yok böyle konuşmaya devam ederse Battal İlgezdi ve arkadaşları da her şeyi konuşur bunu herkes böyle bilsin.”

“CHP ATAŞEHİR’DE SEÇİMİ YÜZDE 55 İLE ALACAKTIR”

İmar konusunda Ataşehir belediyesini takipsizlik, becerisizlik ve diyalogsuzlukla suçlayan İsmail Erdeme İlgezdi’nin yanıtı şöyle oldu: “1/5000 lik planların yetkisi kendilerinde olduğu gibi 1/1000 lik planları yapma yetkisi de var. Madem ki biz yapamadık. Ataşehir halkını o kadar çok seviyorlarsa yetkilerini kullanıp çıkarsaydılar biz mi engelledik. Her iki planı yapma yetkisine sahiptirler. Yapamayınca yetkisi olmayan bizler üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar. Onlar şöyle zannediyorlar. Biz bu planları yapmayalım ve Ataşehir’i CHP’nin elinden alalım düşüncesindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar şu iddiamı tekrar söylemek istiyorum.  CHP Ataşehir de seçimi yüzde 55 ile alacaktır.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.