Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

BAŞKAN YAVAŞ “YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ, ANKARA DIŞARDAN MAL ALMAYACAK”

BAŞKAN YAVAŞ “YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ, ANKARA DIŞARDAN MAL ALMAYACAK”
23 Aralık 2019 18:44
506

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hafta içi olduğu kadar hafta sonu mesaisinin bir kısmını ilçe ziyaretlerine ayırmaya devam ediyor.

Sincan Yenikent’te muhtarlarla buluşan Başkan Yavaş, ilçe sorunlarını dinleyerek asfalttan altyapıya tüm ihtiyaçların imkanlar dahilinde çözüleceğini söyledi.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Seçimlere halkın kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçtiği gibi muhtarları da seçtiğini vurgulayan Başkan Yavaş, “Cenab-ı Allah; kazasız belasız, kavgasız gürültüsüz verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi nasip etsin” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim bitti siyasi rozetlerimizi çıkardık, Türk Bayrağı rozetimizi taktık. Herkese eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Az oy verene az hizmet, çok oy verene çok hizmet gibi bir söylemimiz yok. Bizim gözümüzde herkes eşit.”

“ÖNCELİĞİMİZ SUSUZ MAHALLELERE SU”

Muhtarların dile getirdiği ihtiyaçları göz önüne alarak, çalışmaları hızlandıracaklarını ve yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Önceliklerimiz özellikle mahallelerde musluktan su akmıyorsa o suyu içilebilir şekilde akıtmak, açıktan kanalizasyon varsa herkesin evini o kanalizasyona bağlayarak kapatmak, üçüncü olarak pırıl pırıl yollar, çocuklara oyun alanları yapmak. Köyden dönüşen mahallelerde yaşayan insanların su ücretlerini ucuzlattık. Bir yandan da güneş enerjisi çalışmalarımız devam ediyor. Onlar orada ucuz, temiz havada yaşasın ama bizim için de bir şey üretsin istiyoruz. Bununla ilgili de bir kırsal kalkınma çalışmamız var. Köylerimizde üretim yapan üreticilerimizin ürettiklerini bizim satabileceğimiz ya da sosyal yardımlara dağıtabileceğimiz ne varsa onlardan alacağız. Bu konuda siz muhtarlardan destek bekliyoruz. Yardımlar konusunda da kart sistemine geçiyoruz. Kart sistemiyle para yüklemek suretiyle mahalle bakkalından istediklerini almalarını sağlayacağız. Muhtarlar için de bir mobil uygulamamız var. Bu sisteme gelen taleplerin yüzde 24’ü anında çözülüyor. İnşallah bunu yüzde 50’lilere çıkaracağız.  Bir kısmı kaldırım yapımı ve zamana bağlı çalışmalar ancak hemen çözülebilecek şeyleri anında çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla belediyeye ulaşamıyoruz gibi durumlar artık yok.”

“YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ, ANKARA DIŞARDAN MAL ALMAYACAK”

Üretimin her türlüsünü desteklediklerinin altını çizen Başkan Yavaş, kadınlar, çiftçiler, hayvan üreticileri dahil olmak üzere üretim yapanların sonuna kadar arkasında olduklarını vurguladı ve şöyle konuştu:

“Üretimi destekliyoruz. Sütçülükten tutun hayvan yetiştirenlerin ve sebze yetiştirenlerin sonuna kadar arkasındayız. Bizim kırsal kalkınma projemizi halk market projesiyle yan yana getirip inşallah Ankara’nın tümünü dışarıdan mal getirmekten kurtaracağız. Mahallelerde kadınlar için oturduğu yerden çiçek, bitki yetiştirebilmesi için fidesini satın alma garantili olarak biz vereceğiz. Hayvancılıkta bizimle sözleşme imzalayanların malını alma garantisi vereceğiz. Lavanta ekebilen arkadaşlar eksin. Bunları da sizden satın alacağız. Daha önce 2015-2016 yılında dışarıdan gelen bu bitkilerin rakamı 500 trilyon lira. Bu para sizden çıktı. Biz de bu para sizden çıkıyor, size geri dönsün istiyoruz. Şereflikoçhisar’dan Nallıhan’a kadar Ankara’nın yerli üreticisi kazansın istiyoruz.”

“HİZMET İÇİN AYAĞINIZA GELDİK”

         Mahalleleriyle ilgili sorunları dile getiren muhtarları tek tek dinleyen Başkan Yavaş, “Sorunlarımız çok, ne olursunuz çözüm bulun” diyen bir mahalle muhtarına, “Ne olursunuz demeyin, size hizmet etmek bizim görevimiz. Ayağınıza bunun için geldik” yanıtını verdi.

Sinyalizasyondan altyapıya, asfalt, yol ve su sorunlarından Zir Vadisi ıslah çalışmalarına kadar pek çok talebi not alan Başkan Yavaş, Sincan ve Yenikent’te oturan vatandaşları yakından ilgilendiren projeleri de açıkladı:

“İstasyon Caddesi’ne iki tane alt geçidin ihalesini yapıyoruz. Nisan ayında işe başlayacağız. Sincan OSB girişinden başlayıp sanayinin çıkışına kadar 4 gidiş 4 gelişli yol olacak şekilde yapacağız. Baharda çalışmalara başlayacağız. Yenikent’in listesinde asfalt planlamaları var. ASKİ ile ilgili sorunlar var. Hepsini program dahilinde yerine getireceğiz.”

Seçimlerden sonra hızlı bir şekilde çalışma listesi hazırladıklarını da belirten Başkan Yavaş, “5 yıl içerisinde hedefimiz şu; suyu olmayan, kanalı olmayan hiçbir mahalle kalmasın, vatandaşımızın sorunu kalmasın istiyoruz. Farkımızı gösterelim istiyoruz. 3 bin kilometre yol yapacağız. Allah’ın izniyle kanalizasyonlarını yapacağız. Vatandaş mahallelerinde rahat rahat oturacak” dedi

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.