Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Başkan Seçer’den Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü Mesajı

Başkan Seçer’den Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü Mesajı
23 Temmuz 2020 23:34
944

AHA.“Tarafsız ve özgür basının olmadığı bir ülkede, demokrasi ve çağdaşlıktan söz etmek mümkün değildir.

Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu önemli gün ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edilmiştir. 

Başkan Seçer’den Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü Mesajı
Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tarafsız, onurlu, doğru ve ilkeli haber yapan basın mensupları, halkın haber alma özgürlüğünü sağlamaktadır. Bu çok önemli görev ve sorumluluğun farkında olan gazeteciler, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de ‘Basın milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir’ veciz sözleriyle basının sorumluluklarını ortaya koymuştur.

Objektif bir anlayışla etik kural ve sorumluluk içerisinde gazetecilik mesleğini yürüterek, gerek ülkemizin, gerekse Mersinimiz’in her alanda gelişmesine basın mensupları da büyük katkı sağlamaktadır.

Kentimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sunan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.