Dolar 32,2656
Euro 34,7560
Altın 2.402,00
BİST 10.183,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

BAŞKAN EROĞLU, YOLCULARI İÇİN DUA EDEN ACAR’I ÖDÜLLENDİRDİ

BAŞKAN EROĞLU, YOLCULARI İÇİN DUA EDEN ACAR’I ÖDÜLLENDİRDİ
7 Şubat 2020 13:59 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2020 14:05
446

AHA.Yolcuları için her gün okuduğu duanın sosyal medyaya düşmesiyle birlikte fenomen olan 61 yaşındaki halk midibüsü şoförü Hacı Mehmet Acar’ı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ödüllendirdi.

Tokat Belediyesi’nde 27 yıl çalıştıktan sonra emekli olan 61 yaşındaki Hacı Mehmet Acar, mesleğine şehirci halk midibüsü sürerek devam ettirmeye başladı. 2,5 yıl boyunca her sabah kontak çeviren 3 çocuk babası ve 3 çocuk dedesi Acar’ı diğer şoförlerden ayıran özelliği ise yolcuları için her sabah ve akşam hayır duası ediyor olması. Bu dualardan birisinin cep telefonu ile kayda alınması ve sonrasında Tokat’ın en büyük sosyal medya platformunda paylaşılması ile birlikte meşhur olan Acar’ı, güzel davranışı dolayısıyla ödüllendirmek isteyen protokol üyeleri onun sürdüğü midibüste yolculuk yaptı. Acar, günlük rutin olarak ettiği dua ile gelen şöhret sonrasında birçok tebrik aldığını söyledi.

Acar: “Hep tebrik ettiler. Tebrik edenlerden ulaşamadığım herkese teşekkür ediyorum. Bu ülke bizim ülkemiz, bu şehir bizim şehrimiz, hepsi bizim insanlarımız. Sokakta çarşıda göründüğümüz zaman bu hacı abi bize dua ediyordu diyorlar. Dua eden hacı abi diyorlar. Hoş oluyor, iyi oluyor yani” diye konuştu.

 

Acar ile birlikte şehir turu atan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu güler yüzü ve örnek davranışı ile şehirde yaşayan insanların gönlünde taht kuran Hacı Mehmet Acar’ı yaptıkları ziyarette ödüllendirdi.

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaptığı açıklamada; “Tokat hamiyetperver insanların yaşadığı, Darün-Nusret diye anılan, gayet kibar nezih insanların bulunduğu bir şehir. Biz de bunun bir örneğini yaşıyoruz. Belediyemizden emekli olduktan sonra S. S. 3 Nolu Halk Otobüslerinde şoför olarak görev yapan Hacı Mehmet Acar abimiz, işini severek yapıyor. Otobüste taşıdığı herkesi güler yüzle karşılayarak, güzel sözlerle yolculuk yapanlara neşe kaynağı olan abimize teşekkür ediyorum. Rabbim, Onun güzelliğini tüm toplumumuza yansıtsın. Bizler de kendisini karınca kararınca ödüllendirmek istedik” dedi.

 

Başkan Eroğlu’yla birlikte S.S.3 Nolu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifinde Hacı Mehmet Acar’ı ziyaret eden Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ise; “Şehrimizin ve ülkemizin güzel haberlere ihtiyacı var. Bu güzel davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

S.S.3 Nolu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Mahmut Öztürk ise; yaklaşık 2 yıldır kooperatifimizde şoförlük yapan Hacı Mehmet abimiz, örnek davranışı ile tüm Türkiye’de gündem oldu. Allah yolunu açık etsin, kaza bela vermesin” dedi.

Öte yandan, çalıştığı güzergahta bulunan yolcuların çoğu Hacı Mehmet Acar’ı tanıyor olsa da, sırf O’nun dua etme anına şahit olmak isteyenlerin de dolmuşa bindiği bilgisine ulaşıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.