Dolar 32,3311
Euro 34,8454
Altın 2.389,86
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bakan Soylu ve Vali Yerlikaya’nın Katılımıyla TAMP Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Bakan Soylu ve Vali Yerlikaya’nın Katılımıyla TAMP Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
26 Ekim 2020 18:02
1.214

AHA.Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında dokuzuncusu gerçekleştirilen toplantıya; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Vali Yardımcıları Dr. Yaşar Aksanyar, Mehmet Fatih Çiçekli, Levent Kılıç, Günay Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, AFAD Yetkilileri ve TAMP çalışma gruplarının temsilcileri katıldı.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) Hasdal Yerleşkesi’nde gerçekleşen toplantı, İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. ‘’Bu toplantılar, ortak çalışma kültürümüzün arttırılmasıyla ilgili ciddi katkılar sağladı’’ diye konuşan Yılmaz, programı takdim etti.

Toplantı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

İçişleri Bakanı Soylu, TAMP kapsamında gerçekleştirilen toplantılar ile birimler arası koordinasyon ve işbirliğinin sahadaki verimliliği yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayarak sözlerine başladı. Bakan Soylu, temel felsefe olarak afet yönetimiyle ilgili bütün çalışmaların arasındaki süreleri uzatmayıp birbirlerini tamamlayacak şekilde sürdürmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Türkiye’nin afet yönetimi konusunda önemli bir gelişme kaydettiğini ifade eden Bakan Soylu, “Kurumlar ve birimler arası koordinasyonu arttırmaya özel bir önem veriyoruz. Hem toplumun hem bireylerin hem de kurumların afet reflekslerini oluşturmaya ve hızlandırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Afetlere hazırlık sürecinin birçok farklı noktası olduğunu söyleyen Soylu, afet öncesi, sırası ve sonrası aşamaların önemine dikkat çekti.

“Tüm Vatandaşlarımızın Deprem Bilincini En Üst Seviyeye Çıkarmayı Hedefliyoruz”

2021 yılının “afet eğitim yılı” olarak ilan ettiklerini söyleyen Soylu, “1 Ocak 2021’den itibaren bütün gücümüzle Türkiye’nin her noktasında; sivil toplum kuruluşlarından, ilkokullara kadar, sosyal medya mecralarından kamu yöneticilerimize kadar her noktada afet eğitimini gözden geçireceğiz. Büyük bir eğitim seferberliğini sağlayacağız. Tüm vatandaşlarımızın deprem bilincini, farkındalığını ve reflekslerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Afet yönetimi konusunda ilgili kurumlar arası koordinasyonu temin edilebilmesi için çalışma grubu toplantılarının Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Bakan Soylu, “26 ana çalışma grubumuz vardı. Şuana kadar TAMP doğrultusunda İstanbul’da 485 çalışma grubu toplantısı düzenlendi. Bugünkü toplantıda Teknik Destek ve İkmal, Ayni Bağış ve Depo Yönetimi, KBRN ve İletişim Çalışma gruplarının sunumlarını değerlendireceğiz. Ben bu vesileyle aziz milletimizin deprem konusuna yönelik hassasiyetleri ve gayretlerini istirham ediyorum.” diyerek çalışmaların hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından Afyon Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş Elazığ Depremi’ndeki tecrübelerini aktarmak adına sunumunu gerçekleştirdi. Toplantı, Teknik Destek ve İkmal, Ayni Bağış ve Depo Yönetimi, KBRN ve İletişim Çalışma gruplarının sunumlarıyla devam etti.

Sunumlar ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.