Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

“Bakan Özhaseki, Sultangazi’de Park Açılışında Coşkuyla Konuştu”

“Bakan Özhaseki, Sultangazi’de Park Açılışında Coşkuyla Konuştu”
2 Ekim 2023 21:47 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2023 21:48
116

HABERMAX.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün Ankara’da yaşanan terör saldırına ilişkin “Arada bir böyle hareket yaparak güya canımızı yakmaya çalışıyorlar ama şunu bilin şehirler güvende.Bakan Özhaseki, Sultangazi\'de park açılışında konuştu Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün Ankara’da yaşanan terör saldırına ilişkin “Arada bir böyle hareket yaparak güya canımızı yakmaya çalışıyorlar ama şunu bilin şehirler güvende. Dağlar, taşlar güvende. Yurt içinde bunların uzantısı kalmadı. Başka yerlerden sızma yaparak güya canımızı yakmaya çalışıyorlar.” dedi.

Sultangazi Belediyesi Fazlı Hayırlıoğlu Parkı’nın resmi açılış törenine katılan Özhaseki, buradaki konuşmasında, 1994’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da, kendisinin ise Kayseri’de başlattığı belediyeciliğin temel felsefenin hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, particilik yapmadan ve mazeret üretmeden hizmet etmek olduğunu söyledi.

Belediye başkanlığı yaptıkları dönemde onlarca yıl gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Özhaseki, “Geçmişte birçok başbakanın küçücük tesisler için gittiği dönemleri çok iyi bilirsiniz. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız bir ile gidiyor, en az 100 açılış birden yapılıyor. Bizler bakanlar olarak yetişemiyoruz.” ifadesini kullandı.

Özhaseki, parkların gelecek nesillere bırakılacak oksijen depoları olduğunu belirterek, “O yüzden yeşil alanları bolca yapmaya çalışıyoruz. Bakanlık olarak şu an Türkiye’de 100 milyon metrekare hedefimiz var. 81 milyon metrekare yeşil alanı da yapmaya devam ediyoruz. İnşallah 100’e tamamlayacağız bunu. İstanbul’da da neredeyse 50 yerde Millet Bahçesi projemiz var. Bunlar bittiği zaman İstanbul bir başka güzel olacak, diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu sorunlar da çözülecek”

Türkiye’nin cennet gibi bir coğrafyada bulunduğunu ancak terör ve deprem olmak üzere iki sorunla mücadele ettiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

“Dün İçişleri Bakanlığımıza bir saldırı düzenlediler, değil mi? Amaçlarına ulaşamayacaklar. Affedersiniz, geberip gittiler. Arada bir böyle hareket yaparak güya canımızı yakmaya çalışıyorlar ama şunu bilin şehirler güvende. Dağlar, taşlar güvende. Yurt içinde bunların uzantısı kalmadı. Başka yerlerden sızma yaparak güya canımızı yakmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde diğer terör örgütleri de ayağa kalkamayacaklar. Bu memlekette bizler kardeş olarak huzur içerisinde Allah’ın izniyle yaşayacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.”

Depreme karşı da gerekli tedbirleri alıp gece gündüz çalıştıklarını belirten Özhaseki, 188 yerde kentsel dönüşümün sürdüğünü, AK Partili belediyelerin her alanda kentsel dönüşüme devam ettiklerini bildirdi.

Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yıldır gayret ediyoruz. Allah’a hamdolsun, Türkiye bir yerlere geldi. Bu sorunlar da çözülecek.” ifadesini kullandı.

KAYNAK/AA

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.