Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Babacan’dan Bahçeli’ye 154 kişilik liste yanıtı: “154 değil 254 olsa ne olacak, debelendikçe bataklığa daha çok batıyorlar”

Babacan’dan Bahçeli’ye 154 kişilik liste yanıtı:  “154 değil 254 olsa ne olacak, debelendikçe bataklığa daha çok batıyorlar”
24 Temmuz 2024 12:11
125

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KRT yayınında gazeteci Elif Doğan Şentürk, Yıldız Yazıcıoğlu ve Sedat Bozkurt’un sorularını yanıtladı. Babacan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayeti ile ilgili değerlendirme yaptıkları belirtilen, aralarında siyasetçi ve gazetecilerin bulunduğu 154 kişilik bir liste hazırlatmasına tepki gösterdi. 

“Hamdolsun, benim arkadaşlarımın korkacak hiçbir şeyimiz yok”

“Hamdolsun, benim arkadaşlarımın korkacak hiçbir şeyimiz yok. Onun için, başımız dik alnımız ak, korkmadan konuşuyoruz. Hakkı konuşuyoruz. 154 değil 254 liste yayınlasalar ne olacak Allah aşkına? Haksızlıklarıyla, hukuksuzluklarıyla, kendi içinde sıkışmışlıklarıyla debelenip duruyorlar, debelendikçe de bataklığa daha çok batıyorlar. Ben bunu öyle görüyorum çünkü millet notunu veriyor.”

“Verdiği pozlara bakın, kimlerle beraber görünüyor onlara bakın”

MHP kurucusu merhum Alparslan Türkeş’i küçük yaşlarda takip ettiğini dile getiren Babacan, Bahçeli’nin suça karışmış isimlerle yan yana olduğunu ve milliyetçi hareketin içinde bulunduğu mevcut durumdan üzüntü duyduğunu söyledi: “Ben daha önce de söyledim, Sayın Bahçeli’nin bir ayağı siyasetin içerisinde; bir ayağı çetenin, mafyanın içerisinde. Verdiği pozlara bakın, kimlerle beraber görünüyor onlara bakın. Böyle siyaset yapılmaz.”

“Milliyetçi hareket üzerinden nemalanan ve devlet gücünü kullanan bir grup oluştu”

Babacan, “Rahmetli Türkeş’i küçük yaşlarda takip ederdim. Milliyetçi hareketin gerçekten cefasını çekmiş bir ekip var. Ama şu anda bir de sefasını süren, milliyetçi hareket üzerinden nemalanan ve hem devlet gücünü kullanan hem maddi menfaat sağlayan bir grup insan oluştu. Bu da ayrıca üzüntü vericidir. Tüm bunlar milliyetçi hareket camiasının kendini gözden geçirmesine, özeleştiri yapmasına umarım ki vesile olur” dedi.

“AK Parti tarafından Tuğrul Türkeş’e sahip çıkan kimse yok”

MHP lideri Bahçeli’nin Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’i hedef göstermesine tepki gösteren Babacan, “Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala ile ilgili bir haftadır sağduyulu açıklamaları var değil mi? Sayın Bahçeli kendi basın toplantısında ne yapıyor? Bunu isim vermeden ciddi şekilde eleştiriyor. Ama AK Parti tarafından Tuğrul Türkeş’e sahip çıkan kimse de yok” dedi.

“Sinan Ateş’in çocuğu, ‘Tayyip dede babamın katillerini bul’ dedi”

Babacan, cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in küçük çocuğunun Erdoğan’dan “Tayyip Dede babamın katillerini bul” talebinde bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan’ı vicdana davet eden Babacan, “Normal bir hukuk devletinde zaten Cumhurbaşkanı’nın bir cinayeti aydınlatması için aracı olmasına gerek kalmaz. Ancak bizde hukuk ve adalet yok” ifadesini kullandı.

“AK Parti’ye gönül veren milyonlarca insan rahatsız”

AK Parti’ye gönül veren milyonlarca insanın hukuksuzluktan ve adaletsizlikten rahatsız olduğunu aktaran Babacan, “Ben AK Parti’nin kurucusuyum biliyorsunuz, ilk kuran 70 kişiden birisiyim, çok büyük emeğimiz var oralarda. 16 yıl MKYK üyesi oldum. 13 yıl bakanlık yaptım. 8 yıl MGK üyesi oldum. Gerçekten ilk kuruluştaki idealizme, ilkelere ve değerlere bakıyorum, bir de bugün AK Parti’nin kimlerle yan yana durmak zorunda kaldığını görüyorum ve üzülüyorum. Eminim ki AK Parti’ye destek veren milyonlarca insan da bunu izliyor ve üzülüyor” eleştirisinde bulundu.

“Ben ülkeyi artık hukukla, adaletle yöneteceğim’ desin; normal şartlara göre belki çok daha fazla destek alacak”

“Bunca yanlışın günahına, vebaline ortak olmak akıl alır gibi değil. Bugün Erdoğan çıksın desin ki, ‘Ya arkadaş’ desin, ‘Ben artık bu ortaklıktan vazgeçiyorum, Bahçeli ortaklığından vazgeçiyorum. Ama beni onlara da mahkûm etmeyin, bana destek verin. Ben ülkeyi artık hukukla, adaletle yöneteceğim’ desin; normal şartlara göre belki çok daha fazla destek alacak.”

“Memleketi yönetmeye yeterince enerji, mesai harcamıyor”

Babacan, Cumhurbaşkanı’nın kafasını devleti yönetmeye vermediğini belirterek şunları söyledi: “Politika kurullarının her birinin başkanı Cumhurbaşkanı. Biraz kollarını sıvayacak. Cumhurbaşkanı’nın kafa başka yerlerde. Algı yönetimi, siyasi oyunlar, ‘CHP birinci parti oldu dur bakayım onu nasıl örterim, ne yaparım, Bahçeli’yle nasıl idare ederim…’ Kafa buralarda. Memleketi yönetmeye yeterince enerji, mesai harcamıyor. Memleketi yönetmeye, ülkeyi yönetmeye. Günlük siyaset oyunlarıyla vakit geçiyor.”

“Bakan Şimşek, kendinden önceki damadın, gözü parıldayan Bakan’ın hatalarını kapatacağım diye kıvranıyor”

Hükûmetin ekonomi politikasına da eleştirilerde bulunan Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in zor durumda olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Bey, hem sıkıntılı konulardan fazla bahsetmemeye çalışıyor hem de kendinden önceki bütün yanlışlarla ilgili susmak zorunda kalıyor. Keşke bizim yüzlerce defa yaptığımız gibi basın mensuplarını karşısına alsa da soru cevap yapsa… Çok iyi olur ve güveni artırır. Ben şu ana kadar yaptığını görmedim, keşke yapabilse. Ama orada Bahçeli’nin listesindeki basın mensubu arkadaşlar da olacak, yani rahat soru sorabilecek gazeteciler olacak, böyle bir toplantı o kadar faydalı olur ki. O toplantıda yanlışa ‘yanlış’ diyecek. Ancak kendinden önceki damadın, gözü parıldayan Bakan’ın hatalarını kapatacağım diye kıvranıp duruyor. Böyle başarı gelmez. Bana göre kendisine de yazık ediyor memlekete de.”

“Merkez Bankası bağımsız olmayınca enflasyon düşmez”

Ekonomi yönetiminin ve kurumlarının bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Örneğin Merkez Bankası bağımsız olmayınca enflasyon düşmez diyoruz değil mi? 34 yıl bu ülkede enflasyon yüksek seyretmiş ve biz gelip de Süreyya Bey döneminde tarafsız çalışarak enflasyonu tek haneye düşürmüşüz. Bunun sırrı buradadır” dedi.

“Bir ülkeden ikili ilişkiyle borç istemek ülkenin bağımsızlığına, egemenliğine vurulmuş en büyük darbedir”

“Gidip bir ülkeden ikili ilişkiyle borç istemek tam da ülkenin bağımsızlığına, egemenliğine vurulmuş en büyük darbedir. Bunu yaptılar. ‘IMF’ten borç almadık, almayacağız’ diye övünüp duruyorlar, daha kötüsünü yaptın. Başka ülkeden, üstelik daha dün ‘Katil’ dediğin adama sarıldın para istedin. Daha dün ‘15 Temmuz’un finansörü’ dediğin ülkeye gittin, kucaklaştın para istedin. Bu daha kötü bir şey. Bağımsızlıktan, egemenlikten nasıl bahsedeceksin daha sonra? Borç istemişsin boynun bükülmüş.”

“Filistin’deki iki siyasi hareket Türkiye’de değil Çin’de anlaşıyor, eskiden böyle miydi?”

Babacan, hükûmetin dış politikasının itibarsızlaştığına yönelik eleştirilerde bulundu. Babacan, “Yıkmak kolay, inşa etmek zor. Bu yıkılan güveni sayın Erdoğan tekrar inşa etmek istiyorsa, gerçekten somut adımlar atması lazım. Niye bugün Filistin’deki iki önemli siyasi hareket gidip de Çin’de anlaşıyor? Ne oldu? ‘Orta Doğu’da bizden habersiz yaprak kımıldamaz, bu coğrafya bizden sorulur’ demiyorlar mıydı?” sorusunu yöneltti. Malezya seçimlerinde hükûmetin açıktan bir partiye taraf olmasının diplomasi ile bağdaşmadığını kaydeden Babacan, “Ancak hükûmetin desteklediği parti seçimi kaybedince Malezya ile ilişkilerimiz bozuldu. Böyle bir dış politika anlayışı olabilir mi?” dedi.

“DEVA Partisi ülkeyi yönetmeye en hazır partidir”

DEVA Partisi’nin ülkeyi yönetmeye en hazır parti konumunda olduğunu kaydeden Babacan, TBMM’de grup kurma çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Babacan, grup sağlama aritmetiğini doğal yollarla gerçekleştirmek istediklerini, belli bir sayıya ulaşmak adına suni yollara başvurmayacaklarını söyledi.

Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.