Dolar 32,2171
Euro 34,6503
Altın 2.391,18
BİST 10.202,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali Türk-Yunan Dostluk Konseriyle Sona Eriyor

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali Türk-Yunan Dostluk Konseriyle Sona Eriyor
23 Eylül 2023 19:00
318

HABERMAX.8 Haziran’da başlayan ve bu yıl Sabancı Vakfı destekçiliğinde yaz aylarına yayılan on iki konserle gerçekleşen Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali, 24 Eylül akşamı saat 20:30’da Cunda Adası Bekir Coşkun Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Barış için elele: Mübadele’nin 100. Yılında Türk-Yunan Dostluk Konseri” başlıklı etkinlikle sona eriyor. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim için Diyalog (elele) Projesi” kapsamında yapılacak konserin sponsoru Mey|Diageo. 

Türk keman sanatçısı Mustafa Orkun Pala ve viyolonsel sanatçısı Umut Sağlam ile Yunan-Alman piyanist kardeşler Danae ve Kiveli Dörken’in yer alacakları konser, her iki toplumun tarihinde ve kolektif hafızasında önemli bir yer tutan Türkiye-Yunanistan Zorunlu Nüfus Mübadelesi’nin 100. yıldönümünde komşu halklar arasında karşılıklı anlayış ve dostluk ilişkilerini geliştirmeye katkı sunmayı hedefliyor. Etkinlikte, Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan kuartet, dinleyicilere, ağırlıkla yine Türk ve Yunan bestecilerin eserlerinden oluşan bir program sunacak. Konser, halka açık ve ücretsiz olacak.

Konserin, aynı program ile, 2024 yılında Yunanistan’ın Midilli adasında gerçekleştirilecek Molyvos Festivali’nin de açılış konseri olması planlanıyor.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi AIMA

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, kısa adı AIMA, 1998 yılında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kurulan müzik eğitim merkezidir. AIMA genç müzisyenleri uluslararası seçkin hocalarla bir araya getirerek ufuklarını genişletmeyi ve eğitimlerini teşvik etmeyi amaçlayan çalışmalar yürütmektedir. AIMA ayrıca 2013’ten beri her yıl Ayvalık Müzik Festivali’ni de düzenlemekte ve Ayvalık’ın kültür hayatını zenginleştirme yönünde çaba göstermektedir. AIMA’nın kuruluşundan beri bu çalışmalara katılan 1000’i aşkın öğrenci ve on binlerce dinleyici, aralarında Ayla Erduran, Suna Kan, Lukas David, Peter Bruns, Valery Oistrakh ve İdil Biret gibi dünyaca ünlü sanatçıların bulunduğu çok sayıda virtüözle buluşmuştur.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.