Dolar 32,2662
Euro 34,7179
Altın 2.400,82
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

TOKAT BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İSRAİL’E KINAMA

TOKAT BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İSRAİL’E KINAMA
19 Mayıs 2021 22:49 | Son Güncellenme: 20 Mayıs 2021 08:30
254

AHA.Tokat Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında grubu bulunan siyasi partiler, Filistin’e destek vererek, İsrail’i kınadılar. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Mayıs Ayı olağan Meclis toplantısında gündem öncesinde, mecliste grubu bulunan partiler Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail’i kınadı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İsrail’in terörist devlet tavrı sergilediğini söyleyerek, Tokat Belediye Meclisinin İsrail’e olan tepkisini dile getirdi.

Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada; “Terör devleti İsrail, her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da Filistin halkına insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor.

İsrai’in, Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı’nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazanmıştır.

Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından roket, gaz bombası, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistinli’nin yaralanmasına ve şehit olmasına sebep olmuştur. Tokat Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.

Tokat Belediye Meclisi olarak Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail’in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.

Bu zulmü, insanlık dışı muameleyi ve israilin işlemiş olduğu savaş suçunu şiddetle kınıyor, Özgür Kudüs ve İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik yasa dışı girişimleri asla kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.