Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Atatürk’ün partisinde neler dönüyor: CHP Sultangazi’den Barış Yarkadaş’a suç duyurusu…!

Atatürk’ün partisinde neler dönüyor:  CHP Sultangazi’den Barış Yarkadaş’a suç duyurusu…!
4 Aralık 2020 18:44 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2020 19:01
981

AHA.Cumhuriyet Halk Partisi’nde neler dönüyor,son zamanlarda CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın peş peşe ortaya attığı taciz söylemleri parti içinde kargaşaya sebep oldu,

 Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ın sosyal medya hesabında CHP Sultangazi ilçe Örgütü’nde bir yöneticinin kimliğini açıklamadığı bir kadına tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

CHP Sultangazi ilçe yönetim kurulu üyeleri adliyeye giderek yarkadaş hakkında suç duyurusu yaptığını basın açıklamasıyla duyurdu.BASINA VE KAMUOYUNA

1-) Şüpheli Barış YARKADAŞ tarafından sosyal medya twitter hesabı olan @barısyarkadas hesabından Cumhuriyet Halk Partisi adını da zikrederek 01.12.2020 tarihinde 17-Sultangazi de CHP’li bir yönetici tarafından tacize uğradığını söyleyen bir kadının durumunu size aktarmaya çalışan eski ilçe sekreterinin mesajlarını neden cevapsız bırakıyorsunuz ve neden dönmüyor ve disiplin işlemi başlatmıyorsunuz ? Üstelik whatsapınıza tüm ayrıntılar 18-gönderilmiş. Dün gece eski ilçe sekreterimiz beni aradı ve “ vekilim bu konuya el atın CK bize dönmüyor , cevap vermiyor . Bir kadın çok mağdur” dedi. Kendisine genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ‘nun Makam telefonunu verdim.” Siz Sayın Genel başkanımıza aktarın , ben de haberini 19 – yapacağım .Partide hiçbir görevim yok. Sadece haberini yapabilirim dedim “şeklinde bir paylaşım da bulunmuştur.
2-)Öncelikle şüpheli kendisini sosyal medya adresinde de görüleceği üzere Gazeteci ve yazar olarak nitelemekte , ancak Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönemde bir milletvekilidir. Son dönemde milletvekilliğine başvurmuş , ancak genel merkezince değerlendirilmeye uygun bulunmamıştır.
3-)O günden sonra sürekli olarak her ne kadar Millet İttifakını destekleyen bir çizgide görünse de milletvekilliği yapılmamasından dolayı hasmane duygular ile genel merkezimizi ve İstanbul İl Başkanlığımızı yıpratmak amaçlı olarak açıklamalar yapmaktadır. Hatta iltisaklı olduğu Gerçek Gündem Gazetesi Bugüne kadar Cumhurbaşkanın Partimizle ilgili söylediği beyanatlara yer vermezken ,bu konuyla ilgili yaptığı beyanatları Manşetten Cumhurbaşkanı CHP’li kadınlara seslendi diye manidar bir şekilde paylaşmışlarda bulunmuştur.
4-)Her ne kadar kendisi gazeteci olsa da , gazetecilik sıfatı hiçbir kuruma , kişiye iftara atma ve hakaret etme hakkını vermez. Milletvekilliği yapılmadığından dolayı siyasi ihtiraslarla hiç kimsenin onur ve şahsiyetini rencide etme , zan altında bırakma ve siyasi itibar cellatlığı yapma hakkını vermez.
5-)Şüpheli bir kamu görevi olan milletvekilliğini 2 dönem yapmış , Parti Meclisinde bulunmuş ve aynı zamanda tanınmış gazetecidir. Her vatandaş gibi bir suçun işlendiğine dair bilgisi ve şahitliği var ise bunları Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmek zorundadır. Şüpheli Barış Yarkadaş bu konudaki vatandaşlık görevini yapmamış , üstüne vazife olmadığı halde görevli bir yargıç gibi hüküm vererek Yargısız infazda bulunmuştur. Tüm bu yaptıklarını da sorumlu bir vatandaş hassasiyeti ile değil milletvekilli olamamasından dolayı siyasi intikam peşinde koşarak yapmıştır.
6-)Şüpheli Barış Yarkadaş’ın paylaşımında bahsettiği diğer şüpheli Eski İlçe Sekreteri’nin bir kadının tacize uğradığı bilgisini hangi saik ve düşünceler ile bunu il başkanlığımıza yada neden şüpheli Barış YARKADAŞ’a bildirdiği ise açıklamaya muhtaçtır .
Eski İlçe Sekreteri denilen kişinin parti suçu işlediğine dair bir şüphesi var ise bunun yasal başvuru yolunun Parti Hukuku içerisinde İlçe Sekreteryası olduğunu bilmemesi imkansızdır.
Eski ilçe sekreteri diye anılan kişi ya da üye olmayan vatandaşlarda dahil herhangi kişi yada kişilerin İlçemize adı geçen konuyla ilgili bir şikayeti yoktur.
Eski İlçe Sekreteri olduğu söylenen kişin tüm bu yasal yöntemlere başvurmadan tartışmalı bir yöntemle İl Başkanlığına mesaj yoluyla ilettiğini söylemesi manidardır.
Eski İlçe Sekreteri olduğu söylenen kişinin bu izlediği tartışmalı yöntem bile kendi içerisinde tezat ve tuzaklarla doludur. İl Başkanına direk gidip tartışmalı şikayetini iletmek yerine karşı tarafın Bulunduğu Görev itibariyle aldığı iş yükünden tüm mesajlara bakamama ihtimalini bilerek Whatsapp yoluyla iletmesi ve İl Başkanlığımızı zan altında bırakması kamu vicdanı açısından manidardır. karşı tarafın eski İlçe Sekreteri olduğu söylenen kişinin eğer böyle bir konuda kendisine suç olduğunu düşündüğü bir bilgi geldi ise , bu konuda araştırma ve soruşturma yapma yetkisi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı veyahut Şüpheli Barış YARKADAŞ olmayıp Cumhuriyet Başsavcılığı ‘dır. Eğer var ise böyle bir iddiada bulunan kişi bu yöntemi kullanması manidardır.
7-)Tüm yukarıdan beri açıkladığımız hususlar gösteriyor ki Şüpheli Barış YARKADAŞ’ın amacı paylaşımında bahsettiği varsa tacize uğradığını iddia edilen mağdur kadına(şüphelinin iddiası) yardım etmek onunla ilgilenmek olmayıp , amacının Cumhuriyet Halk partisine karşı itibar cellatlığı yapmak olduğu açıktır.Siyasi intikamını almaktır. İftira atarak Cumhuriyet Halk Partisi ile taciz kelimesini yan yana getirerek partimize saldırılarını sürdüren Şüpheli Barış YARKADAŞ’tan özellikle de ilçemiz başkanlığını ve yöneticilerini zan altında bıraktığından dolayı hakkında başta TCK 267 ve 125 maddeleri ve TCK ‘nın ilgili maddeleri gereğince soruşturma yapılarak şüpheli Barış YARKADAŞ’ın cezalandırılmasına karar verilmesi talep olunur.
Ayrıca Eski İlçe sekreterinin ve yine tacize uğradığı iddia edilen kişinin tespitleri ile bu kişiler hakkında da iftira ve hakaret suçundan dolayı gerekli soruşturmanın yapılması ve haklarında cezalandırılmasını istem ile kamu davası açılmasını talep ederiz.
Yukarıdan beri açıkladığımız hususlar doğrultusunda Şüpheli Barış YARKADAŞ’ın , Şüpheli eski ilçe sekreterinin kimliğinin tespiti ile ve yine varsa taciz edildiğini iddia eden şüpheli kişinin tespiti ile haklarında başta TCK ‘nın iftira ve hakaret suçlarına ilişkin düzenlemeleri olmak üzere TCK ‘nın ilgili maddeleri gereğince soruşturma yapılarak haklarında cezalandırılmaları istemi ile kamu davası açılmasına karar verilmesi Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığından talep edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisini sunarız
CHP sultangazi ilçe başkanlığı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.