Dolar 32,2604
Euro 34,7018
Altın 2.400,68
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

TESTERYOU KURUCUSU BARIŞ SARIALİOĞLU TESTING UNITED CONFERENCE’TA KONUŞMACI OLARAK YER ALDI

TESTERYOU KURUCUSU BARIŞ SARIALİOĞLU TESTING UNITED CONFERENCE’TA KONUŞMACI OLARAK YER ALDI
9 Eylül 2023 16:46
97

HABERMAX. Her düzeydeki test uzmanını, liderlerini, yöneticilerini, danışmanlarını ve BT çalışanlarını hedefleyen Testing United Conference, Orta Avrupa bölgesindeki uzmanları bir araya getirdi. Bu yılın ana konusu olan “2023: Test Uzmanının Evren, Metaverse ve Ötesi’ndeki Yeri” ile deneyimli konuşmacılar, test topluluğunun karşı karşıya olduğu gelişmeleri ana hatlarıyla aktardı. Teknoloji sektörüne inovatif bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen TesterYou’nun Kurucusu Barış Sarıalioğlu, “Test Otomasyonu Neden Hala Manuel ve Bunu Gerçekten Nasıl Otomatik Hale Getirebiliriz?” başlığıyla etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Barış Sarıalioğlu “Kuruluşlar bu süreçte yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak yazılım geliştirmekle vakit harcamadan test etmeye daha fazla vakit ayırabilir.” açıklamasında bulunarak yapay zeka ve makine öğreniminden nasıl faydalanabileceğinin ipuçlarını paylaştı.

Birçok coğrafi bölgeden BT uzmanının yer aldığı Testing United Conference, 2018’den bu yana periyodik olarak Viyana, Prag ve Bratislava şehirleri arasında mekan rotasyonu yaparak geniş kitlelere ulaşıyor. Bu yıl “2023: Test Uzmanının Evren, Metaverse ve Ötesi’ndeki Yeri” ana konusuyla test otomasyonunun günümüzdeki yeri ele alınarak, canlı test uygulamalarıyla bilgilendirici ipuçları paylaşıldı. Danışman ve yazılım mühendisi olarak 20 yıldan fazla deneyime sahip TesterYou Kurucusu Barış Sarıalioğlu, “Test Otomasyonu Neden Hala Manuel ve Bunu Gerçekten Nasıl Otomatik Hale Getirebiliriz?” başlıklı konuşmasıyla etkinlikte yer aldı. Sarıalioğlu, konuşmasında test otomasyonunun gerçekten nasıl otomatik hale getirilebileceğini ve bu sayede yazılım geliştirmeden ziyade test etmeye nasıl zaman ayrılacağının ayrıntılarını paylaştı. Ayrıca test otomasyonunun geleceği, test otomasyonunda yapay zeka ve basitlik kavramlarını ele alan Sarıalioğlu, test otomasyonun verimli kullanımı üzerinde durdu.

“Test Otomasyonu Sürecinin %90’ından Fazlası Manuel Olarak Yürütülüyor”

Ekosistemin güçlü isimlerinden Barış Sarıalioğlu, Testing United Conference’ta yaptığı konuşmasında, “Otomasyon testinin manuel teste göre en büyük avantajı, daha kısa sürede daha fazla test yapılmasına olanak sağlaması. Kuruluşların test otomasyonundan beklentileri, her zaman verimliliği artırması ve manuel çabalardan tasarruf edilmesi yönünde oluyor. Ancak otomatik testler, karmaşık testleri yürütme becerisi sayesinde zaman içinde önemli ölçüde ilerlemiş olsa da herhangi bir test otomasyonu süreci veya etkinliğinin %90’ından fazlası manuel olarak yürütülüyor. Kuruluşlar bu süreçte yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak yazılım geliştirmekle vakit harcamadan test etmeye daha fazla vakit ayırabilir.” açıklamasında bulunarak yapay zeka ve makine öğreniminden nasıl faydalanabileceğinin ipuçlarını paylaştı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.