Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ÜMRANİYE ŞUBESİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 100 .YILINI COŞKUYLA KUTLADI

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ÜMRANİYE ŞUBESİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 100 .YILINI COŞKUYLA KUTLADI
31 Ağustos 2022 12:55 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2022 13:02
369

HABERMAX.Atatürkçü Düşünce Derneği Ümraniye Şubesi Ümraniye de Halkın Katılımı ve Siyasi Partilerin de katılımı ile Alemdağ caddesinde Bando Takımı Eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

TÜRK ULUSU’NUN OMZUNA TAKTIĞI BAĞIMSIZLIK YILDIZI

30 AĞUSTO ZAFER BAYRAMIMIZIN 100 .NCÜ YILINDA ÜMRANİYE de coşku ile kutladık.

Yürüyüşümüze Siyasi parti başkanlarımız sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birlikte etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Türk Ulus’unun; binlerce yıllık tarihindeki en anlamlı zaferinin, 30 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin 100. şeref yılında mutluyuz, gururluyuz!

26 Ağustos 1922 şafağında Kocatepe’den yükselen top sesleri, bütün dünyaya, özellikle de mazlum milletlere emperyalizmin yaklaşan hezimetinin işaret fişeklerini gönderiyor, 4 gün sonra Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Büyük Millet Meclisi Orduları emperyalist güçlerin taşeronu Yunan Ordusuna Dumlupınar’da son yumruğunu indiriyordu.

Başkomutanından “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini alan Mehmetçik, 400 kilometre yolu insanüstü bir hızla, günde ortalama 45 kilometre kat ederek 9 günde alıp tarih yazıyor, soluğunu tutmuş cepheden haber bekleyen Milletine bu amansız takibin İzmir Rıhtımındadenizle buluştuğu müjdesini vermeye koşuyordu.

Büyük Zafer’in kazanıldığı bölgeyi bugün gezenler; Atatürk’ün emsalsiz askeri dehasına tanıklık edeceklerdir,

Büyük Taarruz ’un ilk saatlerinde öylesine paramparça edilmiştir ki, emperyalistler 200 yıldır hep boyun eğdirdikleri Türk Ordusu’nun böyle kesin ve hızlı bir zafere yürüyebileceğini akıllarının ucundan bile geçirmediklerinden şaşırıp kalmışlardır.

Dünyanın saygıyla selamladığı, tarihe altın harflerle kaydolmuş, 30 Ağustos zaferin kazanıldığı olağanüstü mücadelenin ve kadın erkek Kuvayı Milliye yiğitlerimizin efsanevi kahramanlığının günümüze ulaşmış simgeleridir.

Milli Mücadele’nin Kuvvacı Vaizi Mehmet Akif’e “Şühedafışkıracak, toprağı sıksan şüheda” dedirten budur…

“… solda, ilerdeydi Ali Onbaşı kan içindeydi yüzü gözü bir süvari takımı geçti yanından dörtnala kaçanı kovalamıyordu yalnız ulaşmak da istiyordu bir yerlere ve sadece kahretmiyor yaratıyordu da ve kılıçların, nalların, ellerin ve gözlerin pırıltısı ardarda çakan aydınlık bir bütündü Ali Onbaşı bir şimşek hızıyla düşündü ve şu türküyü duydu:

‘dörtnala gelip uzak Asya’dan

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan

bu memleket bizim

bilekler kan içinde,

dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak

bu cehennem, bu cennet bizim

kapansın el kapıları, bir daha açılmasın

yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim

yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe sine

bu hasret bizim.’…”

“Bu memleket bizim” diyebildiğimiz “ipek bir halıya benzeyen” bu toprağın nice Ali Onbaşıların kanları ile sulanarak vatan olduğu hafızalarımızdan asla silinmemelidir. Büyük Zafer’in anısına, Şanlı Ordumuz ’un terfi eden komutanları her yılın 30 Ağustos’unda omuzlarına yeni yıldızlarını takıp Zafer Bayramı kutlamalarına yeni rütbeleri ile katılırlar. Ulusumuz da; 100 yıl önce Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde girdiği ölüm kalım savaşında omzuna bir daha asla çıkmayacak BAĞIMSIZLIK YILDIZINI takmıştır, sonsuza dek onurla taşıyacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Zafer’in kutlu ürünü “Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir”,

“Atatürk Cumhuriyeti” hedefine ulaşmak azim ve kararıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Yüce Türk Ulus’una, Büyük Atatürk’e, Milli Mücadelemiz’in cefakâr Büyük Millet Meclisi üyelerine, Kahraman Ordumuz’a, kadın, erkek ve çocuk aziz şehit ve gazilerimize bağlılık ve minnetini sunmak bugün bu kutsal savaş alanında Cumhuriyetimiz’in emanet edildiği gençliğimiz ve halkımızla omuz omuzadır.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Saygılarımızla!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.