Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Atatürk ve Cumhuriyet Karşıtlığına Savcılardan İvedi Soruşturma Çağrısı”

Atatürk ve Cumhuriyet Karşıtlığına Savcılardan İvedi Soruşturma Çağrısı”
8 Ocak 2024 01:01 | Son Güncellenme: 8 Ocak 2024 01:11
108

HABERMAX.Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, bağımsızlık savaşları ve Cumhuriyet’in temelleri, Türk milletinin canlarıyla, kanlarıyla savaş meydanlarında aç susuz ayaklarında çarıkla var olmuş bir geçmişi temsil eder. Ancak, son zamanlarda bu tarihi değerlere karşı artan Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı, kamuoyunda endişe yaratmaya başlamıştır.

Bu durum karşısında, Türkiye Cumhuriyeti ile ne alıp veremedikleri bilinmeyen kişilere karşı devletin savcılarından, bu şahıslar hakkında derhal soruşturma açılması çağrısı yapılmaktadır. Geçmişte canlarını feda ederek vatanları için mücadele eden kahramanların anılarına ve Cumhuriyet değerlerine yönelik bu tür karşıtlıkların, halk arasında infial yaratmaması için ciddi adımlar atılması gerekmektedir.

Devletin savcıları, bu tür ifadeleri kullanan şahıslar hakkında hukuki süreçleri başlatarak, toplumsal huzuru koruma adına etkin bir rol üstlenmelidir. Türkiye’nin temel değerlerine saygı göstermek ve hukuki düzen içerisinde hareket etmek, ülkenin birlik ve beraberliğini güçlendirmeye yönelik önemli adımlardır.

“Şeyh Said’in Torunu Abdulilah Fırat: ‘Eğer Şeyh Said Başarılı Olsaydı, İslami Esaslara Dayanan Bir Kürt Devleti Kuracaktı'”

Açıklama:

Şeyh Said’in torunu Abdulilah Fırat, yapmış olduğu açıklamada, Şeyh Said’in başarılı olması durumunda Kürtlerin İslami esaslara dayanan bir devlet kuracaklarını ifade etti. Abdulilah Fırat, bu açıklamasında ayrıca, Kürtlerin İslami bir rejim istediğini ancak Mustafa Kemal’in bu talepleri bastırdığını ve bu yüzden birçok Kürt liderin öldürüldüğünü belirtti.

Fırat’ın bu sözleri, tarihî bir döneme ışık tutarak, Kürt liderlerin ve ailelerinin geçmişteki hedefleri ve siyasi mücadelelerini değerlendirme amacını taşıyor. Aynı zamanda, Kürt toplumu içinde İslami esasları benimseyen bir devlet kurma isteğinin, tarihî bir perspektiften ele alınarak kamuoyuyla paylaşılmasıdır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.