Dolar 32,1943
Euro 35,0919
Altın 2.461,77
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE MÜZİKLE TARİHİ YOLCULUK

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE MÜZİKLE TARİHİ YOLCULUK
18 Ekim 2023 19:36
114

HABERMAX.İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Atatürk Kültür Merkezinde vereceği özel konserde müzikseverleri, Lale Devri bestekarları ile tarihi bir yolculuğa davet ediyor. Osmanlıda mimari, edebiyat, müzik gibi alanlarda yenileşme hareketlerinin görüldüğü Lale Devri’nden izler taşıyan konser, Ferruh Yarkın’ın sanat yönetmenliğinde 19 Ekim 2023 Perşembe günü saat 19.00’da sanatseverlerle buluşacak.


Türk Müziği repertuvarındaki klasik formları ve Neo-Klasik eserleri, Türk Müziğine özgü usul,makam ve tavırlara bağlı kalarak icra ve yorumlama amacı taşıyan İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, “Lale Devri” bestekarlarını geçmişin tınısıyla günümüze taşıyor.

Osmanlı tarihinin barış, eğlence, zevk, yenileşme, reform gibi süreçlerinin başlangıcı olarak bilinen 1718-1730’lu yıllar arasını kapsayan Lale Devri, müzikte daha eğlenceli, keyif verici, şen şakrak ve bazen de alaycı üslupla yapılan müziklerle öne çıkıyor. Batı ile siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler geliştirmeye başlanan Lale Devri döneminde; zevk ve eğlence müzikleri yapması için yurt dışından yabancı müzisyenler getirtilmiş ve evrensel müziklerle de halkın tanışması sağlanmıştı. Konserde, Itri, Nayi Osman Dede, Tanburi Mustafa Çavuş, Ebubekir Ağa, Neyzen Ali Dede gibi dönemin öne çıkan bestekarlarının eserleri seslendirilecek. Konserin sanat yönetmenliğini ise aynı zamanda topluluğun sanat yönetmeni Ferruh Yarkın üstleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.