Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Aşure kazanları sağlıkçılar için kaynadı

Aşure kazanları sağlıkçılar için kaynadı
8 Eylül 2020 01:59
518

AHA.BURSA – Bursa’da her yıl Muharrem ayında binlerce kişiyi aşure geleneği ile buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yılki organizasyonlara Mudanya Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları ile başladı.


Bursa’da fiziki yatırımların yanı sıra 7’den 70’e tüm halkı kucaklayan sosyal projelerle de birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, her Muharrem Ayı’nda düzenlenen aşure dağıtım geleneğine sağlık çalışanları ile başladı. Korona virüsle mücadelede ön saflarda özveriyle mücadele veren Mudanya Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından aşure ikram edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü’nün de katıldığı etkinlikte doktordan hasta bakıcıya kadar tüm sağlık çalışanlarına aynı zamanda moral verildi.

Sağlıkçılara teşekkür
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her yıl Muharrem ayında kentin farklı noktalarında binlerce kişiye aşure ikram ettiklerini ancak bu yıl pandemi yüzünden yoğunluğa sebep olmamak için sağlık çalışanlarına yönelik bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa genelinde yaklaşık 20 bin sağlık çalışanına aşure ikramı yapıldığını dile getiren Başkan Aktaş, “Pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarımız olağanüstü bir gayret gösterdiler. Ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından ayrı kalarak büyük fedakarlık gösterdiler. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz aşure farklı meyve ve sebzelerin karışımıyla oluşan özel bir lezzet. Bursa’mız da farklı kültürlerin bir araya geldiği bir şehir. Bu lezzeti sağlık çalışanlarımıza tattırmak istedik” dedi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.