Dolar 32,4912
Euro 34,9174
Altın 2.437,15
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ASKİ’den ‘’Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’’ projesine destek

ASKİ’den ‘’Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’’ projesine destek
5 Kasım 2019 13:13 | Son Güncellenme: 5 Kasım 2019 13:14
436

AHA.Lösemili çocuklar iyileşmek için kan ve kök hücre bağışı bekliyor Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ‘’Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’’ projesine destek verdi. ASKİ yöneticileri ve personeli, hijyen maskesi takarak, mesaj verdi.

ASKİ Genel Müdürlüğü binası önünde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe ASKİ Genel Müdürü Zeki Aysan, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Vursavuş, ASKİ Danışmanı Abdülkadir Küreksiz, daire başkanları ve ASKİ personeli, maskelerini takarak katılım sağladı. Löseminin değil, sevginin ve iyiliğin bulaşıcı olduğu inancıyla lösemili çocuklar için bir araya gelen ASKİ çalışanları, hep bir ağızdan ‘’Maskemi takarım, farkındalık yaratırım’’ diyerek her zaman lösemili çocukların yanlarında oldukları mesajını verdi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)’nın tüm ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenerek daha çok insanın bu konuda bilinçlendirilmesini hedefleyen projesinde, lösemili çocukların hastalık bulaştırmamak için değil, kendilerini mikroplardan korumak için maske taktığı da vatandaşlara anlatılıyor.

LÖSEMİ NEDİR? KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞININ ÖNEMİ

Lösemi ya da diğer adıyla kan kanseri, kemik iliğinde blast ismi verilen kötü huylu kan hücrelerinin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Kontrolsüz çoğalan bu kötü huylu hücreler nedeni ile normal kan hücreleri çoğalamaz ve görevlerini yerine getiremez. Lösemi, çocuklarda en yaygın görülen kanser türlerinin başında gelmektedir. Bulaşıcı değildir ve tedavisi vardır. Lösemi hastası çocukların hayatlarını kurtarabilmenin en önemli yolu, kan ve kök hücre bağışıdır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.